La pel·lícula xinesa “Return to Dust” obrirà l‘edició de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix 2023

10/01/2023

La Mostra de CineBaix comença l’any amb cinema asiàtic i, més en concret, amb la pel·lícula "Return to Dust", del director xinès Li Riujin.

 

Return to Dust explica la delicada història d’amor de la humil Ma i el tímid Chao, expulsats de les seves famílies respectives i units per un matrimoni de conveniència. Ara hauran d'unir les forces i construir una llar on sobreviure. Enmig de l'adversitat, comença a forjar-se entre ells un vincle, ja que tant la Ma com el Cao, en sintonia amb els cicles de la Terra, es creen un refugi on poden prosperar.

El film va rebre l’aplaudiment unànime a l’últim Festival de Cinema de Valladolid i va acabar guanyant l’Espiga d’Or. També va competir a la secció oficial de la Berlinale al costat de títols com Alcarràs, Un año, una noche o La novel·lista i la seva pel·lícula (avancem que aquesta última també es podrà veure en aquesta edició de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix).

D’altra banda, la pel·lícula ha estat molt ben valorada per la crítica:

Un colpidor drama rural que toca la fibra sensible

Una pel·lícula profundament humana

Un delicat estudi pastoral sobre l’amor i el dolor

Un acte de reconeixement per als excloses i els oblidats

 

A Sant Feliu podrem veure Return to Dust el dijous 26 de gener, a les 19.30 h, inici d’aquesta nova edició de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix.

Una cita que no us heu de perdre.

return_to_dust_0.jpg