L'exposició 'Ameseginalew' de Montse Fortuny es podrà visitar a CineBaix a partir de dijous

dsc_0604
22/05/2018

Les fotografies, que la catalana ha realitzat a Etiòpia, es podran veure a les instal·lacions del cinema santfeliuenc en el marc del Cicle de Cinema Africà.  

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat inaugura aquest dijous el seu Cicle de Cinema Africà amb la voluntat de diversificar la seva oferta. Per això, a les projeccions de les pel·lícules i els cinefòrums, s'uniran la presentació del llibre 'Negreros y esclavos' (del que es pot trobar més detalls aquí) i una exposició gratuïta, que ara presentem, que ens vol transmetre les vivències inoblidables de la seva autora l'apassionant país d'Etiòpia.

La fotògrafa Montse Fortuny presenta a CineBaix l'exposició 'Ameseginalew' ('gràcies' en amhàric, la llengua etíop), una crònica d'un viatge que la catalana va realitzar pel país africà i que ja considera una de les experiències més transformadores de la seva vida. "Gràcies és la paraula més gran, bonica i precisa que m'ha vingut al pensament a l'hora de posar nom a aquesta exposició, per poder agrair en la seva llengua i, de tot cor, el ventall de meravelles que m'han ofert i ensenyat totes les persones que m'he anat trobant", explica Fortuny, que posa en paraules el que podrem veure a les seves magnífiques fotografies: "L'extrema bellesa, una bellesa particular amb un colorit de pell daurada en unes faccions molt delicades sovint acompanyades d'un somriure dolç i sincer i uns grans ulls plens de serenitat, paciència, picardia i de vegades d'orgull, em commou i em fa intuir tota la noblesa de la gent d'aquest país", continua. L'artista destaca els valors d'una comunitat plena de calidesa i amabilitat, "d'una generositat infinita" que ha viscut en primera persona viatjant pels paisatges del país.

Fortuny estarà amb nosaltres aquest dijous 24 de maig per inaugurar el Cicle de Cinema Africà, i presentar així les seves fotografies exposades al hall de CineBaix.

L'exposició es podrà visitar de forma gratuïta durant un mes després de la cloenda del cicle del dis 28 de maig. No perdis l'oportunitat de veure-la!

dsc_054
Una de les fotografies de Montse Fortuny