'Mabata Bata' inaugura el Festival de Cinema Africà 2019 aquest dijous

mabata_bata
29/05/2019

La pel·lícula de Moçambic marcarà l'inici d'una programació centrada al continent africà. 

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat tancarà la seva 12a edició aquest cap de setmana amb la seva programació africana, l'última de les quatre cites geogràfiques i cinematogràfiques que el certamen santfeliuenc proposa cada any (completen l'àrab al novembre, l'asiàtica al gener i la llatinoamericana al març). Aquest any, el Festival de Cinema Africà combina històries familiars i de la infància amb relats de superació personal i drama social, en un conjunt de títols que construeix una imatge única no només del cinema africà, sinó també dels diferents conflictes i reptes al que s'enfronten alguns dels seus països i comunitats. 

La pel·lícula inaugural serà Mabata Bata, de Sol de Carvalho, una coproducció entre Moçambic i Portugal que posa el focus en el jove Azarías, un nen que té cura d'un bestiar entre el qual es troba un dels bous més importants del ramat. El seu nom és, com el títol del film, Mabata Bata. El motiu de que sigui tan especial és que representa el "lobolo", el dot tradicional que Raúl, l'oncle del protagonista, ha d’entregar per casar-se. Però Azarías no té ganes de pensar en aquestes tradicions: només vol ser com els altres nens del poble i anar a l'escola i divertir-se. Un dia, mentre pastura, el bou trepitja una mina dels temps de la guerra civil i els problemes comencen. 

Amb aquesta història aprendrem una mica les tradicions del país, el seu passat de violència i també els somnis d'una infància que intentarà dibuixar un futur millor. La projecció serà aquest dijous 30 de maig a les 19.45h, amb entrada gratuïta. A més la sessió estarà acompanyada d'algunes sorpreses, inclosa una actuació musical de la coral de gospel El lloc de la dona. 

Vine a gaudir del començament del Festival de Cinema Africà 2019!