Michael Haneke, Fatih Akin i Anahí Berneri, els grans noms de La Mostra de CineBaix

Happy End
20/10/2017

Del 2 al 12 de novembre, el cinema de Sant Feliu de Llobregat obrirà les portes a un cinema alternatiu, diferent i tolerant, on els conflictes migratoris tindran un pes important. 

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat torna a la capital de la comarca per portar pel·lícules que es rebel·len contra la intolerància i la hipocresia. Sant Feliu de Llobregat acollirà una selecció de 36 títols, que arriben des de 33 països diferents i que contenen més d'una dotzena d'estrenes absolutes a Catalunya.

Aquesta 11a edició, que es celebra del 2 al 12 de novembre, torna a ser un nou intent de portar als espectadors un tipus de cinema multicultural i alternatiu, que sovint no arriba a les sales comercials. La feina de La Mostra de CineBaix ha d'anar més enllà d'aquesta intensa trobada d'onze dies de novembre: són moments intensos per donar suport, no només a la creació cinematogràfica de les diverses cultures, sinó també de compromís amb les propostes de resolució dels conflictes que succeeixen especialment al sud de la Mediterrània i al Llevant, però també a dins del nostre país i al nostre entorn.

La Festa Major del Cinema al Baix Llobregat proposa una selecció lluny dels tòpics, fòbies i estereotips als quals ens tenen habituats, per poder arribar a consagrar un canvi social que fomenti la tolerància, el respecte, la cohesió social i la convivència, així com la lluita contra les desigualtats, la pobresa, el racisme i el fonamentalisme.

PRIMERES CONFIRMACIONS

Ja coneixem els primers títols que podran veure's a La Mostra d'enguany. Happy End, la nova pel·lícula de Michael Haneke, s'estrenarà per primera vegada a Catalunya a les sales de CineBaix. Després de passar per la Secció Oficial del Festival de Canes i per la secció Perlas del Festival de Sant Sebastià, el film del veterà director austríac serà un dels plats forts de l'exhibició.

Però no serà l'únic. Les multipremiades Félicité, d'Alain Gomis, i Alanis, d'Anahí Berneri, també seran estrena absoluta al nostre territori de la mà de La Mostra, així com el nou títol de Fatih Akin, In the fade, que es va emportar el premi a Millor Actriu a la passada edició del Festival de Cannes per l'excel·lent interpretació de l'alemanya Diane Kruger.

La programació completa, així com l'anunci dels convidats i esdeveniments d'aquesta nova edició, es donaran a conèixer la setmana vinent. Estigueu atents!

NOVES COL·LABORACIONS

A l'anterior edició, La Mostra es va expandir no només a un àmbit d'actuació comarcal, sinó també a una programació més internacionalitzada. Seguint en aquesta línia, aquest any comença una col·laboració amb Casa Àsia i el Festival de Cine Africano de Tarifa (FCAT) per enriquir les seves respectives seccions.

A través de pel·lícules seleccionades i premiades en diferents festivals, i que es podran projectar a Sant Feliu gràcies a aquestes noves relacions, La Mostra vol mostrar la gran diversitat d'estils i temes dins d'una proposta més àmplia, de resistència al model dominant de distribució cinematogràfica, que no ens deixa accedir a tota aquesta riquesa audiovisual.

Segueix totes les novetats a través de la nostra web o les nostres xarxes socials! I ens veiem en dues setmanes!