Míriam Hatibi i Alba Sotorra, entre els convidats de la 12a edició de La Mostra

convidats_cineforums_mostra
29/10/2018

Així seran els cinefòrums i presentacions que tindran lloc del 8 al 18 de novembre dins del marc de la 12a edició del festival santfeliuenc. 

La Mostra de CineBaix es centra un anys més en pel·lícules de la Mediterrània i el Llevant, però la millor manera de conèixer a fons la cinematografia i situació social dels països àrabs és comptar amb els experts. A aquesta 12a edició del certamen, que es celebra del 8 al 18 de novembre, comptarem amb diversos actes, des de presentacions dels films de la mà dels propis cineastes fins a conferències de temàtiques més generals.

La presentació oficial de la programació de La Mostra tindrà lloc aquest mateix dissabte 27 d'octubre, amb un padrí d'excepció: Fermín Muguruza. El músic i cineasta presenta la seva pel·lícula Black is Beltza, i aprofitem la seva presència per fer cinc cèntims d'aquesta nova edició que comença en dues setmanes. 

Aquests són els cinefòrums i presentacions dels que podrem gaudir a La Mostra:

Divendres 9 de novembre a les 19.15h. Projecció de Tunísia: Justice in Transition i posterior debat amb Marc Almodóvar, co-director de la pel·lícula. 

Divendres 9 de novembre a les 21.30h. Projecció de We have never been kids, i posterior debat amb Marc Almodóvar, autor del llibre Egipte rere la barricada

Dissabte 10 de novembre a les 19.15h. Projecció de Commander Arian i posterior debat amb Alba Sotorra, directora, i l'actriu principal. 

Diumenge 11 de novembre a les 19.15h. Projecció de'El viaje de Khadija i posterior conferència sobre les relacions entre Espanya i el Marroc, a càrrec de María Rosa de Madariaga

Dijous 15 de novembre a les 19.15h. Projecció de Razzia i posterior presentació del llibre Mira'm als ulls. No és tan difícil entendre'ns, amb Miriam Hatibi, autora del llibre.

Divendres 16 de novembre a les 19.30h. Projecció d'El Sol del Nord. Construint l'autonomia a Bakur, i posterior debat amb Paula R. Ainsa i Adrià Olivares, directors de la pel·lícula.

Dissabte 17 de novembre a les 19h. Projecció de Beauty and the Dogs i posterior debat (pendent de confirmació). 

La cloenda d'aquesta edició tindrà lloc diumenge 18 de novembre a les 17.15h, amb la projecció de The reports on Sarah and Saleem i la presentació del llibre Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina, a càrrec de Salah Jamal, autor del llibre.