'No soy una bruja' i el cor 685 inauguren aquest dijous el Cicle de Cinema Africà

imatge_1
23/05/2018

La programació africana de La Mostra de CineBaix, que es celebra del 24 al 28 de maig, s'iniciarà a les 19.30h amb una festa d'entrada gratuïta.

El Cicle de Cinema Africà és la tercera de les cites anuals de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat. Després de descobrir Àsia al gener i Llatinoamèrica al març, la mostra santfeliuenca es submergeix al continent africà per abordar algunes de les seves problemàtiques, però també per conèixer millor la seva cultura i les històries -de tot tipus- que expliquen els seus protagonistes. La programació, que es projectarà del 24 al 28 de maig, comença aquest mateix dijous a les 19.30h amb una inauguració molt especial. 

La nit començarà amb la projecció de la pel·lícula inaugural, No soy una bruja, un relat entre la ficció i el documental que va guanyar el BAFTA al millor debut britànic. Dirigida per Rungano Nyoni, el film explica la història d'una nena òrfena que és acusada de bruixeria al seu poble, i per tant enviada a viure amb la resta de bruixes que viuen marginades i condemnades a ser una atracció turística pels visitants estrangers. Aquesta tradició real de moltes comunitats africanes encara és vigent, i la pel·lícula mostra amb una mirada profundament irònica la misogínia i injustícia que aquesta comporta. 

Després de gaudir d'aquest magnífic debut cinematogràfic de Nyoni, serà el torn del Cor 685. Aquest talentós grup musical santfeliuenc unirà les seves veus per interpretar algunes cançons, que, en honor a la temàtica del cicle, correspondran a ritmes africans i estils tradicionals del continent. A més, a partir d'aquest mateix dijous, també es podrà visitar l'exposició Ameseginalew de Montse Fortuny, una col·lecció de fotografies d'Etiòpia que l'autora considera part d'un dels viatges més importants de la seva vida. 

L'entrada és gratuïta, i l'entreteniment més que assegurat. T'esperem dijous a les 19.30h per començar junts un nou cicle de La Mostra, que durant quatre dies oferirà no només les projeccions d'algunes de les pel·lícules de temàtica africana més interessants dels últims anys, sinó també debats i cinefòrums per poder aprendre més enllà de la ficció. 

Consulta la programació completa i compra les teves entrades a través d'Entradium!