NOTA DE PREMSA

02/09/2016

La Mostra de CineBaix compleix deu anys i decideix ampliar les seves fronteres per convertir-se en un punt de referència del cinema internacional. Del 3 al 13 de novembre, el cinema de Sant Feliu de Llobregat serà la seu oficial de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, un nou nom que inaugura una edició que pretén acostar el treball de nous autors a tota la comarca.

A més de la seu oficial, que seguirà sent CineBaix, aquesta edició afegeix més punts de Sant Feliu de Llobregat per a l'exhibició de continguts de les Seccions Paral·leles. Això, augmenta tant l'oferta de pel·lícules programades com els dies de projecció. És així que, amb la descentralització de l'activitat, La Mostra expandeix el certamen al conjunt de la ciutat amb projeccions entre setmana, una novetat que és possible gràcies a la col·laboració i participació de diferents col·lectius.

La programació d'aquesta desena edició inclou un gran nombre d'estrenes a Catalunya i treballs de països com Argentina, Txetxènia, Tunísia, Cuba o Palestina i la presència de directors i actors de les pel·lícules exhibides. La selecció ve precedida pel reconeixement en festivals internacionals com la Berlinale, Canes, Locarno, Visions du Reel, Semici, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa.

La Mostra de CineBaix és, en definitiva, un recorregut d'autor pel cinema internacional amb un focus especial cap al sud del Mediterrani, el Llevant i Llatinoamèrica, un mapa de noves mirades en el qual òperes primes, documentals, ficció i curtmetratges desafien les convencions narratives i proposen un cinema crític capaç de donar suport a un veritable canvi social.