A partir d’avui i fins a final de mes, el Festival de cinema asiàtic també serà present a la Sala7.CineBaix.Virtual

01/02/2022

A partir d’avui i durant tot el mes de febrer, el Festival de cinema asiàtic també serà present a la Sala7.CineBaix.Virtual

Després de cinc dies intensos en què hem pogut veure fins a 12 pel·lícules que ens han ofert un tast de la diversitat cultural del continent asiàtic, el Festival continua en format virtual a la Sala7.CineBaix.Virtual.

 

A partir de l’1 de febrer, la plataforma virtual de CineBaix ofereix retrospectives de tres dels directors que han tingut presència a la secció oficial del Festival: Asghar Farhadi, iranià guanyador d’un Oscar i director d’Un héroe; Zhang Yimou, un clàssic del cinema xinès i director d’Un segundo, i l’indi Pan Nalin, director de Last film show, un homenatge al cinema que va inaugurar aquesta edició del Festival. En total hi haurà 8 títols.

Del director Asghar Farhadi tindrem 4 pel·lícules. El viajante, un drama psicològic d’una parella que es muda a un nou pis i descobreix un misteriós incident relacionat amb l’anterior inquilí. El pasado, sobre les relacions d’una família durant un divorci. Nader y Simin, una separación, guanyadora de l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa i que tracta de la història d’un matrimoni enfrontat per l’Alzheimer d’un familiar. I finalment A propósito de Elly, candidata de l’Iran als Oscar 2010, sobre el misteri de la desaparició de l’Elly.

De Yimou Zhang podrem veure 3 pel·lícules. Regreso a casa, drama sobre un pres polític que ha estat alliberat i s’adona que la dona no el reconeix a causa de l’amnèsia que pateix. Amor bajo el espino blanco, la dramàtica història d’amor entre la filla d’un pres polític i el fill d’un militar d’elit. I Una mujer, una pistola y una tienda de fideos chinos, un remake de Sangre fàcil, l’opera prima dels germans Coen, en aquest cas convertit en un western d’arts marcials en què un home es vol venjar de la seva dona i l’amant i contracta un policia perquè els mati, però res sortirà com ell ha planejat.

Per últim, del director Pan Nalin tindrem 7 diosas, una comèdia al més pur estil de La boda de mi mejor amiga. Amb l'excusa d'unes núpcies es reuneixen diferents dones d'altres tantes ciutats (i estats civils), per parlar de consoladors, d'homes, de maternitats...

Avui ja hi ha disponibles 3 pel·lícules i al llarg d'aquesta setmana, la Sala7.CineBaix.Virtual anirà incorporant la resta. Totes 8 estaran disponibles fins al 28 de febrer, aquesta és la data límit per llogar-les, però mentre no comencem a veure-les, les tindrem a la nostra carpeta sense data límit. Això sí, un cop premem el “play”, només les tindrem disponibles durant 72 hores. Una bona oportunitat que no ens hauríem de deixar perdre.