Primeres pel·lícules confirmades pel Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant 2019

el-peral-salvaje
16/10/2019

La nova pel·lícula de Nuri Bilge Ceylan, entre la programació que arribarà del 7 al 17 de novembre.

La Mostra de CineBaix no es para. El certamen de referència a la comarca del Baix Llobregat inicia una 13a edició el pròxim mes de novembre amb la que ha estat tradicionalment ha estat la seva programació principal: la del cinema de la Mediterrània i el Llevant. Aquesta primera parada del recorregut anual de la Mostra (composta per l'asiàtica al gener, la llatinoamericana al març i l'africana al maig) té l'objectiu d'explorar el món àrab a través de cineastes de diferents països, gèneres i perspectives, que acabaran per crear una radiografia única de les problemàtiques generals i vivències personals de les seves respectives societats, des del Marroc a l'Algèria. Una selecció del millor cinema centrat al món àrab i una cita imprescindible a Sant Feliu de Llobregat. 

Del 7 al 17 de novembre, CineBaix oferirà aquest viatge a través de la seva programació, de la que ja coneixem els primers detalls i que presenta nombrosos noms femenins, que ocupen més de la meitat de la selecció. Destaca la debutant marroquina Maryam Touzani amb la pel·lícula Adam, seleccionada a la secció d'Un Certain Regard del Festival de Cannes. Aclamada per la crítica internacional, ens explica la relació entre dues dones, una mare soltera i una dona embarassada, en la seva recerca per descobrir qui són en realitat. Una altra dona que sorprendrà el públic serà Manele Labidi Labbé, que troba a la reconeguda actriu Golshifteh Farahani (vista a pel·lícules nord-americanes com Paterson o Piratas del Caribe: La venganza de Salazar) la companya perfecta per una història com la de Arab Blues, sobre una dona tunisiana que lluita per guanyar-se la vida amb el seu negoci. 

Junt amb elles, també tindrem vells coneguts de La Mostra com Nuri Bilge Ceylan (Sueño de invierno), que es podrà veure al cinema santfeliuenc amb la seva nova i espectacular pel·lícula, El peral salvaje. Amb una història sobre un escriptor aclaparat pels problemes que troba en tornar a Turquia, el director torna a enamorar a la crítica i es confirma com un dels noms imprescindibles al cinema d'autor europeu. Les primeres confirmacions de la programació es completen amb For Sama de Waad Al-Khateab i Edward Watts, un documental molt dur sobre la guerra de Síria; Hijo mío (Weldi) de Mohamed Ben Attia, un drama familiar que explora les conseqüències terribles de l'extremisme i les situacions de vulnerabilitat; o Renault 12 de Mohamed El Khatib, una road movie que protagonitza el mateix director cap al seu poble natal al Rif.  

Ben aviat coneixerem tots els títols de la programació, que a més estarà acompanyada de diversos cinefòrums, presentacions i xerrades per submergir-se amb més profunditat a les temàtiques que es tractaran. Així mateix, aquesta edició es dedicarà la secció Focus a la riquesa cinematogràfica d'Iran, amb la projecció d'una selecció de pel·lícules aclamades arreu del món.

Estigues atent al nostre web i xarxes socials per descobrir totes les novetats!