'Razzia', de Nabil Ayouch, guanya el Premi Jurat Jove a La Mostra 2018

razzia
19/11/2018

El jurat també ha volgut fer una menció especial al documental 'Still Recording' de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub.

El primer Jurat Jove de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat partia amb un objectiu clar: "triar una pel·lícula que ens defineixi als joves, que parli de les nostres inquietuds, necessitats i, en general, tot allò que ens envolta". Aquesta és, certament, la funció principal d'un jurat juvenil, que ha d'oferir una perspectiva diferent i destacar d'entre la vintena de títols de la programació una guanyadora que els hi representi.

El grup format per Daniel Martínez (19 anys), Beatriz Pérez (25 anys), Laia Picón (22 anys) i Jordi Vinuesa (22 anys) ha decidit que el premi a Millor Pel·lícula sigui per Razzia, de Nabil Ayouch, un retrat d'un moment de convulsió social a la Casablanca de 2015, on es creuen les vides de diversos personatges, des d'una dona que lluita contra els estereotips de la societat musulmana fins a un fan de Freddie Mercury que vol guanyar-se la vida com a cantant en contra dels desitjos del seu pare. Un conjunt d'històries que apel·len a una societat moderna, tolerant i amb aspiracions diverses. El jurat ha decidit atorgar-li el premi "per l'autenticitat dels personatges que mitjançant la recerca de la seva identitat no deixen de ser fidels als seus valors i principis morals. I tenint en compte la diversitat de temàtiques de les diferents històries aplicables a moltes realitats". 

A més, el Jurat Jove ha volgut fer una menció especial a un segon títol de la programació, "per la seva valentia a l’hora d’agafar una càmera i sortir a mostrar-nos una realitat incòmoda com és la guerra a Síria i sent capaços de transportar-nos amb ells". Es refereixen a Still Recording, de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub, un documental nascut a un ambient estudiantil i que, tot i això, retrata amb mestria una situació de violència i pobresa extrema al seu país. 

Dues pel·lícules amb esperit rebel, crític i combatiu amb les realitats que els envolten, i que han convençut al Jurat Jove 2018 de La Mostra de CineBaix