'Still Human' guanya el Premi del Públic del Festival de Cinema Asiàtic 2020

still-human-papeletas
29/01/2020

La pel·lícula d'Oliver Chan ha enamorat als espectadors i espectadores de CineBaix. 

El Festival de Cinema Asiàtic ha posat punt final a una nova edició, on un total de 17 pel·lícules de 12 països diferents han mostrat la diversitat i talent del cinema contemporani produït a països com el Japó, l'Índia, Corea del Sud o Mongòlia. La programació d'aquesta segona cita de la 13a edició de La Mostra de CineBaix (que continuarà amb els festivals de cinema llatinoamericà al mes de març i el de cinema africà al pròxim juny) ha estat acompanyada a més de tres xerrades de periodistes experts en el continent asiàtic, que han oferit la possibilitat de submergir-nos en les diferents realitats com la guerra contra les drogues a les Filipines o la Revolució dels Paraigües a Hong Kong (imatge oficial, de fet, d'aquesta edició). 

Però el que no pot faltar en cada festival de La Mostra és el Premi del Públic, resultat de les votacions dels centenars d'espectadors i espectadores que van assistir a les projeccions de les pel·lícules de la Secció Oficial a competició. Així, la guanyadora d'aquest any ha estat la xinesa Still Human, amb una nota de 4,65 sobre 5. Dirigida per Oliver Chan, explica la història d'un home discapacitat que coneix a la seva nova assistent domèstica, una noia que ha deixat a les Filipines una vida que no volia. Convivint junts amb les seves dinàmiques diàries acabaran coneixent-se millor no només l'un a l'altre, sinó també a ells mateixos i les seves expectatives de futur. Aquesta barreja de drama i comèdia ha enamorat al públic de CineBaix, que l'ha coronat com la millor pel·lícula amb les seves votacions. 

A la cua de més votades s'han quedat altres títols com l'animació Las golondrinas de Kabul de Zabou Breitman i Eléa Gobbé-Mévellec (nominada a Millor Film d'Animació als Premis del Cinema Europeu) i la feminista A letter to the president de Roya Sadat