'Supa modo': Hi ha superherois més valents que els de Marvel

supa-modo
27/05/2018

La pel·lícula de Likarion Wainaina es projecta avui diumenge al Cicle de Cinema Africà de La Mostra de CineBaix. 

En un moment -en un any!- en el qual les grans produccions de Marvel ocupen els primers llocs de la taquilla catalana, des de la faraònica Vengadores: Infinity War fins a la gamberra Deadpool 2, són altre tipus de superherois els que ens arriben al cor. Campeones, la nova pel·lícula de Javier Fesser, ha estat desafiant aquests grans blockbusters durant setmanes amb una història sobre un equip de bàsquet format per joves discapacitats. Són herois sense capa, com la protagonista d'una de les projeccions d'aquest tarda en el Cicle de Cinema Africà de CineBaix: Supa modo, de Likarion Wainaina, ens mostra que hi ha superherois molt més valents i interessants que els de la Casa de les Idees. 

Ambientada en Kènia, explica la història de Jo (Stycie Waweru), una nena de nou anys obsessionada amb les pel·lícules d'acció de Hollywood. Per això, té un gran somni: ser com una d'aquelles implacables protagonistes, d'aquelles que s'enfronten a qualsevol adversitat i surten victorioses. Ser una superheroïna, això és el que vol ser de gran. Aquests desitjos febrils de la seva infantesa conviuen amb una situació terrible de la qual ella no és conscient, i és que Jo es troba en la fase terminal d'una greu malaltia. No li queda molt de temps de vida, i la seva germana no pot deixar que marxi sense haver complert el seu únic somni. Així, l'anima a utilitzar els seus poders màgics imaginaris i convenç a tot el poble perquè l'ajudin. 

Com afirmava David Opis a la revista britànica Little White Lies, aquesta pel·lícula "és una carta d'amor al poder de l'escapisme, un retrat devastador de la pèrdua i un drama familiar kenià que desafia els estereotips". Supa Modo, diu, "serveix com a un important recordatori que els herois, encara que morin, poden continuar inspirant als altres fins i tot molt després d'haver marxat".

El film es projectarà aquesta tarda a les 18.30h en el marc d'aquesta programació africana de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat.

Prepareu els kleenex