'Tanna' guanya el Premi del Públic al Cicle de Cinema Asiàtic de CineBaix

Tanna
31/01/2018

La pel·lícula dirigida per Bentley Dean i Martin Butler ha estat la més votada entre els assistents d'aquest cap de setmana a CineBaix. 

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat no només estrena una nova estructura (amb quatre cites anuals, segons l'àrea geogràfica), sinó que també ha inaugurat una nova manera de donar veu als espectadors i espectadores. El Premi del Públic neix per fomentar la participació dels assistents a les diferents exhibicions cinematogràfiques que CineBaix acollirà durant l'any, i en aquest primer Cicle de Cinema Asiàtic ha constat que la pel·lícula que més ha agradat ha estat Tanna, de Bentley Dean i Martin Butler. Aquesta producció australiana està ambientada a Vanuatu, una petita illa perduda a l'Oceà Pacífic, on dos joves enamorats decideixen desafiar a les seves respectives tribus per poder estar junts. Davant del conflicte entre les seves famílies, aquests Romeu i Julieta de la Polinèsia fugen de casa, un fet que farà confrontar el pes de la tradició amb les noves ànsies de llibertat. Al final, a La Mostra ha triomfat l'amor!

Tanna, que ja va estar nominada a l'Oscar a Millor Pel·lícula de parla no anglesa fa un parell d'anys, ha estat la més ben valorada del cap de setmana amb una nota de 4,74 (sobre 5!). Però no és l'única que ha rebut bones notes. A la cua han quedat grans títols com Celestial Camel de Yuriy Feting, Alma mater de Philippe van Leeuw o Niebla de Shim Sung-bo. A més, tot i que no ha estat la que ha obtingut més puntuació, El sueño coreano de Álvaro Longoria ha estat la sessió amb més espectadors. Recordem que la projecció venia amb un cinefòrum amb el periodista Eduardo Luque, que va apuntar detalls molt interessants sobre la dictadura a Corea del Nord.  

Sigui com sigui, Tanna és la guanyadora del Cicle de Cinema Asiàtic. Al mes de març vinent tindrem el Cicle de Cinema Llatinoamericà, i amb ell una nova oportunitat per conèixer l'opinió del públic sobre les pel·lícules de la programació. 

Esperem el teu vot!