'Temblores' inaugura el Festival de Cinema Llatinoamericà 2020

temblores
22/04/2020

La pel·lícula de Jayro Bustamante està disponible només avui a la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL. 

El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 ha trobat un nou espai de celebració a la plataforma online de CineBaix, una nova sala per gaudir de les pel·lícules que, en la situació actual, no es poden veure als cinemes. La SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL acull així aquesta nova cita de La Mostra de CineBaix, una oportunitat única per veure algunes de les millors pel·lícules llatinoamericanes de la temporada. Un total de 14 títols provinents d'11 països diferents que mostren la llibertat, diversitat i lluita d'un cinema que és reflex del món. 

Per inaugurar el certamen, que s'emmarca a la 13a edició de La Mostra, avui dia 22 d'abril estarà disponible la pel·lícula Temblores de Jayro Bustamante únicament per persones sòcies de CineBaix i entitats col·laboradores. Una inauguració exclusiva protagonitzada per un cineasta guatemalenc aclamat als festivals internacionals per pel·lícules com Ixcanul o La llorona, i que ara ens presenta un nou i fascinant treball. La pel·lícula explica la història de Pablo, un pare i marit model, amb una feina acomodada i practicant de l'església evangèlica, però la seva vida perfecta s'enfonsa quan s'enamora d'un home. L'homofòbia i intolerància de la seva comunitat l'enfrontarà a una situació difícil quan és forçat a internar-se en un centre de teràpia de conversió sexual, condició obligada si vol seguir tenint contacte amb els seus fills. "Una de les pel·lícules que millor ha retratat la manipulació de les sectes religioses, que en les últimes dècades estan prenent el poder en molts països llatinoamericans", escrivia el crític de Fotogramas Carlos Loureda, que qualificava el film d'"'imprescindible". 

Amb aquesta pel·lícula d'accés limitat començarà, a partir de les 00:00 hores del dia 23 d'abril, la programació completa del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020. Consulta tots els horaris a l'apartat de Dia a dia (algunes pel·lícules només estaran a la plataforma durant un temps limitat!) i aprèn com funciona la plataforma en aquest enllaç.

T'esperem virtualment a la Sala 7 de CineBaix!