'Últimos días en La Habana' guanya el Premi del Públic del Cicle de Cinema Llatinoamericà

imatgeultimosdiasenlahabana
20/03/2018

La pel·lícula de Fernando Pérez ha estat la més ben valorada pels espectadors i espectadores que han assistit aquest cap de setmana a CineBaix.

El Premi del Públic de La Mostra del CineBaix va nèixer a principis d'aquest any amb l'objectiu de donar veu a l'opinió del públic, sense el qual res d'això no seria possible. El Cicle de Cinema Llatinoamericà, la segona de les quatre cites anuals que organitza La Mostra, s'ha celebrat del 15 al 19 de març amb una bona acollida, i de les seves votacions a la sortida de les projeccions ha resultat el següent veredicte: Últimos días en La Habana, del cubà Fernando Pérez, ha estat la favorita dels espectadors i espectadores amb una nota de 4,7 sobre 5. La pel·lícula, que ja venia de guanyar el premi a Millor Pel·lícula Iberoamericana al Festival de Màlaga, tracta la història de diversos personatges plens de somnis que no es poden fer realitat. Des de la misèria econòmica fins a la malaltia, els habitants d'aquesta zona de La Habana sobreviuen com poden, encara aferrant-se a les seves il·lusions. 

No molt lluny del filme de Pérez ha quedat el documental La revolución no será televisada, que queda segona en votacions -amb un 4,51- i també en assistència de públic. A més, recordem que va estar acompanyada d'un cinefòrum a càrrec de Víctor Ríos, que va obrir un debat amb molta participació i altres tantes reflexions per emportar-se a casa. La llista de les més ben valorades es completa amb Joaquim, amb un 4, 26 i que també va tenir un interesantíssim cinefòrum amb Gabriela Marques, i Rara, en quarta posició amb un 4,24. 

Amb aquest immillorable premi es tanca aquesta edició del Cicle de Cinema Llatinoamericà de La Mostra, posant ja la mirada a la pròxima cita: el Cicle de Cinema Africà, al mes de maig. Estigues atent al nostre web i xarxes socials per saber-ne més sobre les dates i la programació. 

Esperem els teus vots al pròxim cicle!