Un total de 15 pel·lícules i 6 curtmetratges es podran veure a CineBaix del 4 al 14 de novembre

31/10/2021

Aquest mes de novembre La Mostra de CineBaix compleix 15 anys, un aniversari que comença amb una nova edició del Festival de cinema de la Mediterrània i del Llevant, que enguany es podrà fer en format totalment presencial, a les sales de CineBaix.

En total, la programació inclou 15 llargmetratges i 6 curts, de 12 països diferents, des d’Algèria fins a l’Iran. De les 15 pel·lícules, 6 són òperes prima, 11 són estrenes a Catalunya i 4 estan dirigides per dones.

El focus d’aquesta edició torna a ser el Kurdistan, amb dues pel·lícules (Bîr i Mi mejor amigo) i 5 curtmetratges, dos dels quals (Nudem i Off Road) són fruit de “Càmeres i drets: del refugi a la creació”, un projecte per a l’apoderament en drets de joves refugiats kurds procedents de Rojava (Síria) a la ciutat d’Amed (Kurdistan de Turquia) a través del cinema. El dissabte 13, membres de CIEMEN i de l’Acadèmia de Cinema del Pròxim Orient presentaran aquest projecte amb connexió a través de CineBaix.LIVE.

A la programació d’enguany, els joves tenen un lloc molt destacat, ja que són els protagonistes d’un bon nombre de títols: Souad, Cigare au miel, Une histoire d’amour et de désire, Entre dos amaneceres, My beautiful Baghdad...  El curtmetratge decolonial Nobody’s Metaphor explora les vivències de quatre noies a l’oest de Londres que experimenten amb una combinació inusual d’esgrima i poesia, per combatre estereotips i fer front al racisme, el sexisme i la islamofòbia. El dissabte 6, a través de CineBaix.LIVE, hi haurà una connexió amb Londres per presentar aquests tallers d’esgrima i poesia.

I com ja és habitual a La Mostra de CineBaix, en aquesta edició no hi faltarà la denúncia social i política: Huda’s Salon (Palestina), 200 Meters (Palestina)... El divendres 5 el director Matthieu Jeuland  presentarà el seu documental Fedayin, le combat de Georges Abdallah (Líban). I el dilluns 8, després de la projecció de The Mauritanian, el documentalista i videoperiodista especialitzat en temàtiques socials i migratòries Joan Giralt, ens parlarà del present i futur de l’Afganistan.

La crisi migratòria també serà present al Festival, amb la pel·lícula Mediterráneo (Espanya i Grècia) i 5 curtmetratges que ens arriben del Kurdistan.