Una pel·lícula musical inaugurarà la nova edició de cinema africà de La Mostra de CineBaix 2023

17/05/2023

Una pel·lícula musical inaugurarà la nova edició de cinema africà

La projecció anirà acompanyada de la presentació d’un llibre i de l’actuació en directe d’una banda de blues.

El proper dijous 25 de maig començarà, a Sant Feliu de Llobregat, una nova edició de cinema africà dins La Mostra de CineBaix 2023.

La pel·lícula inaugural serà Cadillac Records, de la directora i guionista Darnell Martin, nascuda i criada al Bronx. Es tracta de la crònica de l'apogeu, als anys cinquanta, a Chicago, de la discogràfica Chess Records, que en uns anys turbulents va gravar discos de llegendes de la música negra com Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter & Howlin' Wolf, Etta James i Chuck Berry.

El film serveix de reivindicació d’una herència musical, però també de proclama racial. Hi ha qui la considera “una carta d’amor al blues i als artistes que el van fer gran”, “una mirada a les vides de les llegendes de l’idioma musical de més influència als EUA”.

Després de la projecció hi haurà la presentació del llibre Camino a la libertad. Historia social del blues, a càrrec de l’autor, Manuel López Poy.

La sessió inaugural acabarà amb l’actuació en directe de la banda de blues Muddy Wine.

Aquesta nova edició de cinema africà durarà cinc dies: del dijous 25 al dilluns 29 de maig.  La primera cita és, doncs, el dijous 25 de maig, a CineBaix. Aviat farem pública tota la programació.