HARKA

Títol original 
HARKA

Trailer de Harka subtitulado en español (HD)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi
Crítica

La veu àrab que dona títol al film significa “cremat”, però en argot tunisià també fa referència a aquells emigrants il·legals que creuen el Mediterrani a la recerca d'una vida millor.

Doble, i fins i tot triplement fornejada, la cremor d'Ali, protagonista de Harka, no és subtil. Ni en l'acurat treball d'Adam Bessa (Alta costura, Tyler Rake), premi a la millor interpretació a la secció Un Certain Regard del Festival de Canes i rostre revelació en el cinema francès, ni en la direcció del cineasta novaiorquès d'origen egipci Lotfy Nathan.

Director del documental 12 O'Clock Boys sobre una banda de ciclistes il·legals a Baltimore, Nathan canvia el terç per al seu debut en la ficció amb una història de tints socials que ha portat per un camí proper al thriller, amb un ritme i una intriga que contrasta amb la intenció verista també present.

Inspirada lliurement en la història de Mohammad Bouazizi, icona revolucionària de la Primavera Àrab del 2010 a Tunísia, deu anys després, en un país que ha tornat pel camí de la impotència i la resignació, la ràbia de l'Ali es transforma, davant les desigualtats (i de forma molt semblant al protagonista de Surcos de Nieves Conde en la postguerra espanyola), en una cerca d'una sortida a qualsevol preu. Aquesta lluita, expressiva, descarnada i inútil, contrasta amb la tesi del film (s’explica  en una televisió) i la seva anunciada catarsi final.

 

Carlos Marañón - Cinemanía

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 3 nov. - 19.10
diumenge 5 nov. - 22.00

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Lotfy Nathan
Fotografia 
Maximilian Pittner
Intèrprets 
Adam Bessa
Najib Allagui
Ikbal Harbi
Salima Maatoug...
Durada 
87
País 
França
Luxemburg
Tunísia
Gènere 
Drama
Música 
Eli Keszler