KOBANE

Títol original 
KOBANE

Kobane - Official Trailer (2022)

Llengües Kurd, amb subtítols en català

Fitxa tabs

Sinopsi

Tot i ser superada en nombre i armament, una guerrera kurda guia les seves companyes en la resistència per defensar la seva ciutat, Kobane, de l'amenaça mortal d'ISIS. Una història real de guerra, sacrifici, amor i esperança. (FilmAffinity)

Crítica

Kobanê: la pel·lícula

2014. Al cim de la seva força, amb el control de la meitat de Síria i l’Iraq, l'ISIS empeny implacablement cap a la ciutat kurdosiriana de Kobanê. La Zehra, una dona kurda de 32 anys, forma part de les forces que lluiten amb totes les forces per mantenir-los allunyats. Però malgrat els seus esforços incansables, l'ISIS continua avançant amb una força brutal.

Quan la guerra arriba al centre de la ciutat, el seu principal comandant, en Rojwar, s'espanta i abandona els companys de lluita. Després d'haver perdut molts dels seus estimats camarades a la guerra, la Zehra es veu obligada a ocupar el seu lloc i liderar ella mateixa la resistència.

L'avanç despietat de l'ISIS es veu frenat amb l'arribada d’en Gelhat i els seus camarades, guerrillers experimentats i familiaritzats amb la guerra urbana. Però la calma no dura gaire: els kurds són superats en nombre i en armament, i l'ISIS aconsegueix assetjar la ciutat. Amb un nombre i uns recursos cada cop més escassos, la resistència kurda perd territori dia a dia. El seu pla per reprendre la ciutat s'ensorra quan l'ISIS els llança un feroç atac des de tots els flancs, i molts combatents kurds cauen màrtirs, en Gelhat entre ells.

Malgrat tot, la Zehra i els seus companys no es rendeixen, i quan els membres de l'ISIS perden l'ànim i comencen a dispersar-se, ella lidera la ruptura del setge, marcant l'alba de l'alliberament de la ciutat.

Aquesta és una història de fe i por, guerra i resistència, camaraderia i traïció; una història d'amor, pèrdua, heroisme i sacrifici juntament amb la intensitat de la guerra i la revolució, on res no tornarà a ser el mateix.

Font: Kurdistán América Latina

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

dissabte 4 nov. - 17.00

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Özlem Arzêba
Medya Doz
Fotografia 
Olmo Couto Pérez
Cemil Kizildag
Intèrprets 
Asif Ahmed
Silêman Ehmed Al-Ehmed
Welîd Ehmed Al-Ehmed
Rojin Ali
Serda Amara
Azad Amed
Ro Amed
Dijle Arjîn
Rêger Azad
Ahmet Botan
Nadya Derwîs
Durada 
158
País 
Síria
Gènere 
Bèl·lic
Música 
Mehmud Berazi