SUZHOU RIVER

Títol original 
Suzhou he
Títol en català 
El riu Suzhou

SUZHOU RIVER | Tràiler en català | Estrena 16 de juny

Llengües Mandarí, amb subtítols en català

Fitxa tabs

Sinopsi

El Mardar és un jove missatger que va per la ciutat amb la moto repartint paquets. Coneix bé la ciutat i part del seu èxit en el negoci és que mai no fa preguntes. Un dia un contrabandista d’alcohol li demana que porti la seva filla de 16 anys, la Moudan, a casa de la seva tia. En el trajecte, tots dos se senten atrets... (FilmAffinity)

Crítica

Nova restauració en 4K del sensual ‘thriller’ de Lou Ye

La pel·lícula Suzhou River és ja un clàssic de culte del cinema xinès contemporani. Restaurada en 4K el 2021 sota la supervisió del mateix Lou Ye, la nova còpia va ser presentada al Festival de Berlín 2022 [...].

Sovint definit com el Vértigo que podria haver filmat Wong Kar Wai, el tercer llargmetratge del director xinès segueix l'apassionant investigació d'un missatger que recorre amb moto una misteriosa i caòtica ciutat de Xangai a la recerca de la seva enamorada. Un thriller atmosfèric ple de potents imatges en el qual Lou Ye demostra el seu virtuosisme a l'hora de crear un autèntic exercici de narrativa i muntatge.

Estrenada l'any 2000 al Festival de Rotterdam, on va obtenir el màxim guardó, Suzhou River és un torrent imparable d'imatges on el cineasta exhibeix un ventall inacabable de recursos visuals i narratius per filmar una història que navega entre realitat i somni seguint el corrent del riu Suzhou. Una evocació onírica de l'amor i l'anhel a la riba del riu que travessa Xangai.

La restauració en 4K d'aquesta obra mestra serveix per reivindicar el director –sovint censurat pel règim del seu país– com un dels grans talents de la seva generació.

Notes del director Lou Ye

Ningú no s'atreveix a mirar el riu Suzhou de cara perquè, si bé és el riu mare de la ciutat, també és una amalgama de contaminació, caos, pobresa i vestigis del passat colonial de Xangai. No obstant això, també és un amagatall de bells records. Personalment, el riu em recorda la meva vida, coneguts del passat i el Xangai on vaig créixer. Vaig passar la meva infància a la vora d’aquest riu. Molts dels meus vells amics encara viuen allà. Sovint mirava la gent des de la meva finestra. Vaig inventar moltes històries sobre aquests transeünts i d'aquí va néixer la idea de la pel·lícula. Va sorgir d'històries amb què vaig experimentar i que vaig explicar als meus amics fa molt de temps.

Redacció – cinemagavia.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 26 gen. - 17.00
Sala: 
Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Ye Lou
Fotografia 
Wong Yuk
Intèrprets 
Zhou Xun
Jia Hongsgeng
Nai An
Yao Anlian
Hua Zhonkai
Durada 
83 min
País 
Alemanya
Xina
Música 
Jörg Lemberg