Vivir sin país: El exilio rohingya

Títol original 
Vivir sin país: El exilio rohingya

TRAILER | VIVIR SIN PAÍS, EL EXILIO ROHINGYA | DOCUMENTAL

Llengües Anglès i altres, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Documental dirigit per Alberto Martos sobre la comunitat rohingya. El llarg aborda la situació actual que viu aquest poble, que ha patit continus atacs de violència per part de l'exèrcit de Myanmar i els ha portat a l'exili permanent en camps de refugiats de Bangla Desh. Amb testimonis en primera persona d'algunes de les persones que viuen aquesta situació, el documental narra l'horror que viu més d'un milió de persones de la comunitat rohingya. (Sensacine)

Premis i seleccions

El documental va ser finalista el 2020 als European Cinematographie Award (Premis Cinematogràfics Europeus).

Crítica

Un documental espanyol sobre un dels genocidis del segle XXI

Arriba a sales aquesta pel·lícula d'Alberto Martos que narra la diàspora de la minoria rohingya, perseguida a Myanmar

Aquesta setmana [5/1/2023] ha arribat a sales comercials Vivir sin país: El exilio rohingya, documental dirigit per Alberto Martos sobre la diàspora d'aquesta ètnia perseguida a l'estat de Myanmar i produït per les balears Pauxa Films i Ibiza Live Films. Una pel·lícula que ha visitat el mateix país d'origen d'aquestes persones.

A través de testimonis en primera persona, el documental visibilitza la situació actual d'aquesta minoria ètnica i una atrocitat que està passant encara que sigui a milers de quilòmetres de casa nostra. «L'exèrcit birmà ha assassinat nadons llençant-los al foc i ha violat milers i milers de dones rohingya amb un nivell d'acarnissament difícil d'assimilar. Això per no parlar dels assassinats massius i dels poblets cremats i arrasats».

Aquest documental es va gravar a Myanmar, Londres, Bangladesh i La Haia i narra la situació actual de la comunitat rohingya. Més d'un milió de persones de religió musulmana, obligades a sobreviure als camps de refugiats de Bangladesh.

Alberto Martos i Luna Alcántara van viatjar fins a Birmània per conèixer aquesta història. Al llarg dels 60 minuts del documental aprofundeixen en la vida dels supervivents que romanen als camps de refugiats, a través d'unes vivències que els han marcat per sempre.

“Com entendre que en ple segle XXI la missió d'un soldat birmà inclogui la violació de dones o l'assassinat de nens petits?”, es pregunten des de la productora. “Després de tot el patiment mereixen dignitat, respecte i la possibilitat de recuperar el seu país”, subratllen els creadors del documental.

Amuntegats als camps de Kutupalong, Teknaf, Hakim Para i Balukhali esperen la resolució del conflicte que depèn, en bona part, de la comunitat internacional.

Redacció Cine con Ñ – cineconn.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

diumenge 29 gen. - 17.00
Sala: 
Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Alberto Martos
Fotografia 
Luna Alcántara
Intèrprets 
Documental
Durada 
61 min
País 
Espanya
Gènere 
Documental
Música 
Miguel Àngel Aguiló