Presentació Cicle de cinema asiàtic

Presentació Cicle de cinema asiàtic

Cicle de cinema asiàtic.

La Mostra de CineBaix: la promoció i la protecció de la diversitat cultural i lingüística

Aquesta 12a edició de La Mostra de CineBaix, que obrim amb aquest Cicle de cinema asiàtic, començar a fer realitat la proposta presentada en l'edició anterior d'ampliar les propostes cinematogràfiques a un àmbit internacional.

La selecció de les pel·lícules que oferim és un recull de propostes cinematogràfiques que inclou tant pel·lícules per estrenar com pel·lícules ja estrenades durant el 2017 que no s'han projectat ni a CineBaix ni al Baix Llobregat, moltes d'elles seleccionades o premiades als festivals de més renom. Aquesta selecció està feta des del compromís fundacional de La Mostra i de l'Associació CineBaix, que és la promoció i la protecció de la diversitat cultural i lingüística.

La Mostra de CineBaix té com un dels seus objectius originals apropar el cinema, en aquest cas l'asiàtic, al ventall de públic més ampli possible, amb l'objectiu de difondre i promocionar el cinema d'aquests països i donar a conèixer una altra mirada d'aquestes societats, lluny dels tòpics, fòbies i estereotips als quals ens tenen habituats. I això en base a considerar el cinema com a eina per donar suport a un canvi social que fomenti la tolerància, el respecte, la cohesió social i la convivència, així com la lluita contra les desigualtats i la pobresa, dins una cultura de la pau que fomenti la lluita contra el racisme, la xenofòbia i el fonamentalisme.

Al llarg del 2018, i com a nova proposta de La Mostra de CineBaix, programarem tres nous cicles de cinema: després del Cicle de cinema asiàtic, al març programarem un cicle de cinema llatinoamericà, al maig un cicle de cinema africà i a principis de novembre tornarem a la que considerem la Festa Major del Cinema al Baix Llobregat, per programar La Mostra de CineBaix dedicada al cinema del Mediterrani i del Llevant, moment final de la 12a edició no només per donar suport a la creació cinematogràfica de les diverses cultures molt sovint invisibles a les cartelleres dels cinemes­, sinó també de compromís amb les propostes de resolució dels conflictes que succeeixen en l’àmbit internacional, però també a dins del nostre país i al nostre entorn.

Amb la 12a edició de La Mostra de CineBaix, amb els seus quatre cicles programats al llarg de l'any, estrenem aquesta nova modalitat que estarà activa al llarg de l'any dins una proposta més àmplia de resistència al model dominant de distribució cinematogràfica que invisibilitza tota aquesta riquesa cultural.

 

Benvinguts al Cicle de cinema asiàtic de la 12a edició de La Mostra de CineBaix, Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat!