CINEFÒRUM: ARRELS DE RESISTÈNCIA

Amb la presència de 

de la directora del documental i de membres del equip de La Recolectiva
 

La Recolectiva te per objectiu informar a nivell local (a Catalunya i Europa) sobre la situació actual dels territoris ocupats palestins, de les violacions de convenis i tractats internacionals per part d'Israel, així com també aconseguir més solidaritat i empatia amb la lluita palestina, ajuntant-se a la recol·lecta d'olives i / o amb les nostres accions o altres iniciatives contra l'Apartheid.
La situació als territoris palestins ocupats es torna insostenible cada dia més, la població palestina necessita més que mai que les persones de tots els països es solidaritzin, plantant cara a la complicitat dels seus països amb Israel, contra de la impunitat ia favor del BDS (Boicot, Desinversió i Sancions).

Dia i hora: 
dijous 9 nov. - 19.30

Les oliveres són els garants de la vida i de la història de les poblacions en terres palestines des de fa milers d'anys. Des de la creació el 1948 de l'estat d'Israel al territori de la Palestina històrica, arbres i habitants s'enfronten a l'arrencada de les seves arrels, la destrucció de les seves vides i l'alienació de la seva cultura. Malgrat això, les persones que han cuidat les oliveres des de nombroses generacions lluiten diàriament contra el colonialisme perquè el seu poble, la seva família i els seus arbres es mantinguin en peus. Entre arrels, sionisme i resistència, aquest documental proposa una lectura de la història i de les lluites populars a la Cisjordània ocupada, a través dels testimoniatges de famílies palestines i d'activistes que els donen suport durant la temporada de la collita d'olives.