CINEFÒRUM: AT THE SYRIAN BORDER

Amb la presència de 

del director, Jordi Oriola i Folch i d'alguns dels protagonistes del curt documental

Jordi Oriola i Folch, realitzador de documentals socials es llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, va treballar un any en educació primària a Nicaragua i 10 anys en educació secundària a Catalunya.

Des de 1989 ha estat actiu en els moviments socials de Barcelona en diferents associacions, plataformes i campanyes (solidaritat nord-sud, deute extern, alterglobalització...), sobretot en les comissions de premsa, cosa que l’ha portat a interessar-se per produir reportatges i documentals que transmetin altres realitats i propostes de les que majoritàriament difonen els mitjans de comunicació.

El 2006 va crear la productora Transforma Films (www.transformafilms.org) especialitzada en produccions de caràcter social, sempre en llicències lliures de distribució Creative Commons. Ha participat en un centenar de vídeos per a ONG, associacions, campanyes, per a institucions públiques. Ha guanyat diversos premis en festivals de cinema i els seus documentals s’han emès en diverses televisions de tot el món. Ha tocat temàtiques com els drets humans, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat, la participació democràtica i el treball comunitari, la memòria històrica i la crisi econòmica. També ha donat classes d’audiovisuals al País Basc, a Catalunya, a Sud-Amèrica i  a l’Àfrica

Dia i hora: 
divendres 10 nov. - 19.15

El David té un negoci basat en el transport. L'Ahmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l'Ahmed necessitarà emprendre accions per refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d'alguna manera, tindran un punt de contacte amb desenllaç inesperat.