Abder Benaim

Biografia 

El cineasta i artista plàstic Abner Benaim va néixer el 1971 a Panamà, Panamà. Va estudiar Relacions Internacionals a la Universitat de Pennsilvània als Estats Units i més endavant Cinematografia a Cámara Obscura a Tel Aviv. Va començar la seva carrera al cinema documental independent amb produccions com Good Vibes i Round Trip To Panama, pels quals va rebre nombrosos premis i reconeixements a festivals internacionals. El 2004 va fundar la casa productora Apertura Films, amb la qual ha sustentat diversos dels seus projectes. L'any següent va realitzar les sèries de televisió El otro lado: La Joya (2005) i El otro lado: Panamça Gay (2005). El 2009 va dirigir el llargmetratge Secuestro a domicilio, amb el qual va batre rècords d'audiència a Panamà. L'any següent va realitzar el documental Empleadas y patrones, encara que ja era un cineasta reconegut, el 2014 es va guanyar el respecte de la indústria i el públic gràcies a Invasión, un documental sobre la invasió dels Estats Units a Panamà el 1989, seleccionat per representar Panamà en la Categoria de Millor Pel·lícula de parla no anglesa en la 87a edició dels Premis Oscar.

Entre els seus darrers projectes hi ha el documental Ruben Blades Is Not My Name, un documental biogràfic sobre el músic Rubén Blades, i el llargmetratge Plaza Catedral.

Argentina
Panamà
2014
94 min

Un documental que aprofundeix en els successos que van tenir lloc el 1989 a Panamà, amb la invasió del país per part de l'exèrcit americà per capturar el general Manuel Antonio Noriega, acusat per delictes de narcotràfic. Un relat construït a partir de la memòria col·lectiva de les persones que van viure aquell moment de la història, i que aprofundeix en els mecanismes que tenen els humans per recordar i transformar el passat. (Sensacine)

Llengües Espanyol