Alain Gomis

Biografia 

Alain Gomis va néixer el 1972 a París, França. És director i escriptor, conegut per Félicité (2017), Aujourd'hui (2012) i L'afrance (2001).

Filmografia

2017 Félicité

2013 Les délices du monde (pel·lícula de TV)

2012 Aujourd'hui

2007 Andalucia

2006 Ahmed (curt) (com a Formose Gomis)

2003 Petite lumière (curt)

2001 L'afrance

1999 Tourbillons (curt)

Premis

Festival Internacional de Berlín 2017 guanyadora Ós de Plata de Berlín, Gran Premi del Jurat i nominació Ós d’Or de Berlín a la Millor Pel·lícula
Festival Internacional de Cinema d’Istanbul 2017: guanyadora Premi FACE en la Competició Drets Humans al Cinema
Festival de Cinema de Jerusalem 2017: nominació Premi Spirit for Freedom a la Millor Pel·lícula
Festival Ouagadougou Panafricà de Cinema i Televisió 2017: guanyadora Millor So i Gran Premi Etalon de Yennega a la Millor Pel·lícula
Festival de Cinema de Sydney 2017: nominació Premi de Cinema de Sydney a la Millor Pel·lícula

2017
123 min
Secció de La Mostra: 

Félicité canta en un club nocturn a Kinshasa, la capital de la República Democràtica del Congo. La seva vida canvia d'arrel quan el seu fill de 14 anys té un terrible accident de motocicleta i ella comença una recerca frenètica a través dels carrers de Kinshasa, un món de música i somnis. La seva obsessió: recaptar diners per a la cirurgia del seu fill. I en el seu camí es creua amb Tabu.

(FilmAffinity)

Estrena a Catalunya

Llengües: Lingala i francès, amb subtítols en espanyol