Damien Ounouri

Biografia 

El director francoalgerià Damien Ounouri viu i treballa a Alger. Va estudiar cinema a la Universitat de la Sorbonne Nouvelle mentre paral·lelament desenvolupava la seva pràctica cinematogràfica de manera autodidacta. El seu projecte de graduació sobre el director xinès Jia Zhang-Ke, Xiao Jia Going Home (2008), va ser seleccionat per participar en diversos festivals internacionals de cinema. El seu primer llargmetratge, el documental Fidaï (2012), es va fer en coproducció amb Jia Zhang-Ke i es va projectar al Festival Internacional de Cinema de Toronto abans de viatjar pel món i obtenir premis, com el de Millor Llargmetratge Àrab a LatinArab (2012) i la Menció Especial al Doha Tribeca Film Festival. Damien també fa tallers de cinema.

Filmografia

Filmografia com a director

2016 Kindil El Bahr (curt)

2012 Fidaï (documental)

2007 Xiao Jia Hui Jia (Xiao Jia Going Home) (documental)

Algèria
Estats Units
Qatar
2016
40 minuts

La jove mare Nfissa se’n va a la platja, on un grup de joves l'ataca i la linxa a l'aigua. Ningú més sembla haver estat testimoni de la seva desaparició. Poc després, a la mateixa platja, tots els banyistes moren. (Festival de Cine Africano de Tarifa – FCAT)

Estrena a Catalunya

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol

Algèria
Aràbia Saudita
França
Qatar
Taiwan
2022
113
Secció de La Mostra: 

Algèria, 1516. El pirata Barbarroja allibera Alger de la tirania dels espanyols i es fa amb el poder del regne. Es rumoreja que ha assassinat el rei Salim Toumi, malgrat la seva aliança. Contra tot pronòstic, una dona li fa cara: la reina Zaphira, esposa del rei Salim. A mig camí entre la història i la llegenda, la vida d'aquesta dona ens parla de la lluita i dels conflictes personals i polítics que va haver de patir pel bé d'Alger. (FilmAffinity)

Llengües Àrab, amb subtítols en espanyol