Danis Do

Biografia 

Nascut a París el 1985, Denis es va criar en tres cultures diferents, que reflecteixen el seu procés de pensament i treball: de França a la Xina, i Cambodja.

Sempre el van fascinar les imatges i el dibuix, i la seva educació el va portar a una ruta artística: el 2009 es va graduar a la prestigiosa escola Les Gobelins "L'école de l'image", pionera en els camps de l'animació i el cinema. El seu últim projecte escolar, creat en col·laboració amb Thomas Charra, Michael Crouzat, Gabriel Jolly Monge i Kherveen Dabydall, va ser un curtmetratge, Le Ruban és el relat d'una història d'amor sota la Revolució Cultural xinesa dels anys seixanta. Aquesta primera experiència va confirmar el seu desig d’explicar històries humanes, personals i plenes d'emocions, i d'implementar la història d'una persona dins del marc més gran de la Història, i tot això amb una estètica elegant i realista.

Filmografia

2018 Funan

Bèlgica
Cambodja
França
Luxemburg
2018
84 min
Secció de La Mostra: 

Cambodja, any 1975. El règim de repressió de Pol Pot i el seu exèrcit de khmers rojos forcen milions de persones a abandonar la capital i fer treballs forçats en camps agrícoles. Entre els deportats hi ha una jove parella, Chou i Khoun, que són expulsats de la seva llar amb el seu fill de 4 anys, Sovanh. Obligats a caminar durant setmanes, sense menjar, al llarg d'una perillosa ruta, Chou i Khoun perden de vista el seu fillet i no poden fer res per recuperar-lo. No tornaran a veure’l durant anys. (Sensacine)

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol