Hayao Miyazaki

Biografia 

Hayao Miyazaki neix el 5 de gener de 1941 a Tòquio (Japó). Gran aficionat als còmics, troba la seva veritable vocació a una edat molt primerenca i el seu primer contacte amb el món de l'animació té lloc a l'estudi Toei. Allà coneix dos importants figures del món de l'animació, Yasuo Otsuka i Isao Takahata, amb qui treballa en el seu primer llargmetratge, La princesa encantada, el 1968.

Poc més tard abandona Toei i ja als anys 70 comença a treballar per a Nippon Animation on treballa en conegudes sèries d'animació com El cuento de Heidi o Ana de las tejas verdes. El 1979 realitza els seus primers treballs com a director a la sèrie Conan el niño del futuro o el film El castillo de Cagliostro.

Obre el seu propi estudi d'animació, Studio Ghibli, el 1985, des d'on dirigeix ​​importants títols que li proporcionen gran reconeixement mundial com a cineasta. En són exemples títols com La princesa Mononoke, El viaje de Chihiro, El castillo ambulante o Ponyo en el acantilado.

Filmografia

 Kimitachi wa dô ikiru ka (preproducció)

 2018 Boro the Caterpillar (curt)

 2013 El viento se levanta

 2010 Pan-dane to Tamago-hime (curt)

 2008 Ponyo en el acantilado

 2006 Hoshi wo katta hi (curt)

 2006 Mizugumo Monmon (curt)

 2006 Yadosagashi (curt)

 2004 El castillo ambulante

 2002 Koro no dai-sanpo (curt)

 2002 Kûsô no sora tobu kikaitachi (curt)

 2002 Mei to Koneko basu (curt)

 2001 Kujira tori (curt)

 2001 El viaje de Chihiro

 1997 La princesa Mononoke

 1995 Chage & Aska: On Your Mark (curt vídeo)

 1992 Nandarou (curt TV)

 1992 Porco Rosso

 1989 Nicky, la aprendiz de bruja

 1988 Mi vecino Totoro

 1986 El castillo en el cielo

 Sherlock Holmes (sèrie TV) (20 episodis, 1984-1985) (director - 6 episodis, 1984-1985)

1984 Mirai shônen Konan Tokubetsu-hen: Kyodaiki Giganto no Fukkatsu

 1984 Nausicaä del Valle del Viento

 1980 Rupan sansei: part II (sèrie TV) (2 episodis)

 1979 El castillo de Cagliostro

 1978 Conan, el niño del futuro (sèrie TV) (26 episodis)

 1972 Yuki no taiyô (curt)

 1971-1972 Lupin III (sèrie TV) (15 episodis)

 

Japó
1988
87 min
Secció de La Mostra: 

Una família japonesa es veu en l'obligació de traslladar-se al camp. La mare està malalta a l'hospital i el pare és un professor universitari a qui li agrada explicar històries màgiques a les seves filles. Mentrestant, les petites Satsuki i Mei acaben fent-se amigues de Totoro, un esperit del bosc. (Sensacine)

Llengües Doblada en espanyol