Jordi Oriola Folch

Biografia 

Jordi Oriola i Folch és un realitzador de documentals socials. Llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, va treballar un any en educació primària a Nicaragua i 10 anys en educació secundària a Catalunya.

Des del 1989 ha estat actiu en els moviments socials de Barcelona en diferents associacions, plataformes i campanyes (solidaritat nord-sud, deute extern, alterglobalització...), sobretot en les comissions de premsa, cosa que l’ha portat a interessar-se per produir reportatges i documentals que transmetin altres realitats i propostes de les que majoritàriament difonen els mitjans de comunicació.

El 2006 va crear la productora Transforma Films (www.transformafilms.org) especialitzada en produccions de caràcter social, sempre en llicències lliures de distribució Creative Commons. Ha participat en un centenar de vídeos per a ONG, associacions i campanyes per a institucions públiques. Ha guanyat diversos premis en festivals de cinema i els seus documentals s’han emès en diverses televisions de tot el món. Ha tocat temàtiques com els drets humans, l’ús de l’espai públic, la sostenibilitat, la participació democràtica i el treball comunitari, la memòria històrica i la crisi econòmica.

També ha donat classes d’audiovisuals al País Basc, a Catalunya, a Sud-Amèrica i a l’Àfrica.

Filmografia

2017 At the Syrian border

2016 Fusells o pintades

2015 Em deus 3.000 entrepans

2015 La ruta del tomàquet

2012 El despertar de les places

2012 La filla d’un idealista

2011 El Salvador, 28 anys després

2011 Un país dempeus

2011 Amnèsia

2011 Fundació Marianao

2010 Supermercats, no gràcies

2010 Roquetes: Memòries que fan barri

2009 Canvia’t la bombeta

2008 Els adolescents davant del món

2008 Diversicat

Espanya
2017
18 minuts
Secció de La Mostra: 

El David té un negoci basat en el transport. L'Ahmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l'Ahmed necessitarà emprendre accions per refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d'alguna manera, tindran un punt de contacte amb desenllaç inesperat.

Llengües: Anglès, àrab, castellà amb subtítols en català

CINEFÒRUM amb la presència del director i d'alguns dels protagonistes del curt documental