Kamila Andini

Biografia 

Nascuda a Jakarta (Indonèsia), el 1986, va estudiar Sociologia i Arts Audiovisuals a la Universitat Deakin de Melbourne (Austràlia). El seu debut com a directora, The Mirror Never Lies, es va projectar a la secció Berlinale Generation el 2012. El seu segon llargmetratge, The Seen and Unseen, va guanyar el Gran Premi del Jurat Internacional de Generation Kplus el 2018, mentre que el tercer, el drama adolescent Yuni (2021), va guanyar el Premi Platform al Festival de Toronto. També ha dirigit els curts Following Diana (2015), Memoria (2016), Sekar (2019) i Back Home (2019). Before, Now & Then, el seu quart llargmetratge, li va valer el premi a la millor actuació de repartiment per a Laura Basuki a Berlín i va conquistar el premi del jurat al Festival de Brussel·les.

Filmografia

2022 Antes, ahora y entonces

2021 Yuni

2019 Angel Sign

2017 Sekala Niskala

2015 Sendiri Diana Sendiri (curt)

2011 Laut Bercermin   

Indonèsia
2022
103 min

Finals de la dècada de 1960. La Nana no es pot escapar del seu passat. Sumida en la pobresa després d'haver perdut la seva família a la guerra de Java Occidental, es torna a casar i comença una nova vida. Però el passat continua viu en els seus somnis. El seu nou marit és ric, però el seu paper de dona a casa és de submissió i ell li és infidel. La Nana pateix en silenci fins al dia que coneix una de les amants del seu marit i tot canvia. L’Ino és algú en qui pot confiar, algú que li ofereix consol i a qui li pot explicar els seus secrets, passats i presents. (FilmAffinity)

Llengua Indonesi, amb subtítols en espanyol

Austràlia
França
Indonèsia
Singapur
2021
95 min

La Yuni és una adolescent d’indonèsia que s'adona que, a mesura que els seus somnis creixen, el món al seu voltant es va fent més petit. Està a punt d’acabar l’institut i té grans somnis. Aleshores, un dia se li declara un home que gairebé no coneix. La Yuni rebutja la proposició. I poc després, tampoc no accepta una segona proposta. La noia continua creient en els somnis. Però una superstició diu que rebutjar més de dues propostes de matrimoni porta mala sort. I un dia en rep una tercera. (ouff.org)

Llengua Indonesi, amb subtítols en espanyol