Michel Franco

Biografia 

(Ciutat de Mèxic, Mèxic, 1979) El seu curtmetratge Cuando sea grande (2001), realitzat per a una campanya anticorrupció, va tenir una àmplia distribució a Mèxic, i Entre dos (2003) va ser premiat al Festival d'Osca. Durant aquest període va dirigir publicitat i vídeos per a la seva pròpia companyia de producció, Pop Films. El seu primer llargmetratge, Daniel & Ana (2009), va ser seleccionat per a la Quinzena de Realitzadors de Canes. Después de Lucía va guanyar el Premi Un Certain Regard al Festival de Canes.

Filmografia

2017 Las hijas de Abril

2015 Chronic

2014 A los ojos

2012 Después de Lucía

2009 Daniel & Ana

2003 Entre dos (curt)

2001 Cuando sea grande (curt)

Premis

  • Cannes Film Festival 2017 premi especial del Jurat Un Certain Regard i nominació al premi Un Certain Regard
  • Jameson CineFest - Miskolc International Film Festival 2017: nominació premi Ecumènic Internacional a Millor Pel·lícula
  • San Sebastián International Film Festival 2017: nominació premi Horizons
Mèxic
2017
103 minuts

Valeria té 17 anys i està embarassada. Viu a Puerto Vallarta amb Clara, la seva mitja germana. Valeria no ha volgut que Abril -la mare, absent des de fa molt de temps- s'assabenti de l’embaràs. Però Clara, davant la pressió econòmica i les responsabilitats que implica tenir un bebè a casa, decideix cridar-la. Abril arriba amb la disposició d'ajudar les seves filles, però aviat comprendrem per què Valeria preferia mantenir-la lluny. (FilmAffinity)

Llengua: Versió original en espanyol