Mohammad Al-Azza

Biografia 

Mohammad Al-Azza és director de la Unitat Audiovisual del Centre Lajee en el camp de refugiats d'Aida, situat al nord de Betlem a la Cisjordània ocupada. Mohammad és un refugiat palestí, originari d'un poble anomenat Beit Jibreen, però va néixer i créixer al camp d'Aida. A més de documentar el que succeeix a la seva comunitat, utilitzant fotografia i vídeo com fotoperiodista, forma també a joves en comunicació audiovisual, i els ajuda a produir projectes de fotografia i vídeo. Mohammad va començar a aprendre fotografia i producció documental al Centre Lajee en el 2005, durant la seva adolescència. El seu primer documental, "Ali Wall", va guanyar el Premi Global del Jurat al Festival de Cinema sobre Apartheid al 2010, i el seu documental "Tots els dies Nakba" (2011) ha servit per promoure un moviment internacional per millorar l'accés a l'aigua potable en el camp de refugiats d'Aida i altres comunitats palestines.

Palestina
2016
18 minuts
Secció de La Mostra: 

Echlas Alazza és una dona refugiada, palestina i amb diversitat funcionals. El documental 'Puc' tracta sobre la seva vida i sobre com ha aconseguit adoptar i celebrar aquestes identitats i fer front als obstacles, a la recerca de la independència. Echlas és originària del poble palestí Beit Jibrin, encara que ha viscut tota la seva vida en el camp de refugiats d'Alazza. Amb distròfia muscular des del seu naixement, Echlas té una falta de mobilitat gairebé total. No volent dependre de la seva família, va començar un projecte de classes d'àrab i intercanvi cultural acollint a voluntàries de tot el món a la seva casa, a pintar com a forma d'expressió i font d'ingressos. Els seus projectes no han estat sempre ben vistos en la seva comunitat, però Echlas ha afrontat aquests reptes mantenint-se ferma en lluita per la seva independència.

Estrena a Espanya
Llengües:
Àrab i anglès amb subtítols en espanyol

Divendres 3 a les 19.30 - Cinefòrum amb la presència de la protagonista del curt documental “Puedo”

2016
12 min
Secció de La Mostra: 

Aquest curt documental mostra la vida diària al camp de refugiats d'Aida a través de la mirada d'Shahed, una nena palestina d’11 anys. La història mostra les dificultats de créixer al camp, greument afectat per la manca de recursos i les incursions constants de l’exèrcit israelià. La manca d'aigua, espai, oportunitats i la violència no permeten gaudir d'una infància normal. No obstant això, el curt també ens permet veure la determinació dels nens i nenes d'Aida per seguir jugant i gaudint de les seves activitats favorites, mantenint viu el somni de poder viure segures algun dia.

Estrena a Catalunya

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol