Muayad Alayan

Biografia 

Muayad Alayan (Kuwait, 1985) és cineasta i director de fotografia palestí amb seu a Jerusalem. Va estudiar cinema a San Francisco i el seu projecte de graduació, el documental Exiles in Jerusalem (2005), va guanyar el Premi Kodak a la mateixa ciutat. El seu curtmetratge debut Why Sabreen? (2009), realitzat amb i sobre la joventut del seu poble natal, es va projectar i va guanyar premis en festivals de cinema de tot el món. Alayan és cofundador de Palcine Productions, un col·lectiu de cineastes i artistes audiovisuals de Jerusalem i Betlem. A més, ha treballat com a professor de cinema i director de fotografia a diverses institucions acadèmiques de Palestina. El seu debut, Love, Theft and Other Entanglements (2015), es va estrenar a Berlín.

Filmografia

2018 The Reports on Sarah and Saleem

 2015 Al-hob wa al-sariqa wa mashakel ukhra

 2011 Sacred Stones (documental) (codirector)

 2010 Mute (curt)

 2009 Lesh Sabreen? (curt)

Palestina
2018
127 min
Secció de La Mostra: 

Drama sobre la relació adúltera de Sarah, una dona israeliana que dirigeix un cafè a l'oest de Jerusalem, i Saleem, palestí de Jerusalem Est que treballa com a repartidor. Els seus cònjuges es tornen conscients dels enganys de les seves parelles després que Saleem i Sarah es barallin en públic, i això situa Saleem en el punt de mira de les forces de seguretat israelianes.

 (filmaffinity.com)

Llengües Àrab, hebreu i anglès, amb subtítols en espanyol