Patricio Guzmán

Biografia 

Patricio Guzmán és un dels cineastes xilens de més reconeixement internacional. Després del cop d'estat va romandre a l'Estadi Nacional de Santiago, incomunicat i amenaçat d'afusellament. Va abandonar Xile el novembre de 1973. Ha viscut a Cuba, Espanya i França, on resideix. Sis de les seves obres han estat estrenades a Canes, entre les quals sobresurten La batalla de Chile, El caso Pinochet, Salvador Allende i Nostalgia de la luz.

Amb aquesta última va rebre el Gran Premi atorgat per l'Acadèmia del Cinema Europea el 2010. El botón de nácar va obtenir l'Ós es Plata a Berlín el 2015. Va ser convidat a formar part de l'Acadèmia de Hollywood el 2013. És president i fundador del Festival Documental de Santiago, FIDOCS. Retrospectives recents: British Film Institute, Harvard Film Archive.

Xile
2019
84

Patricio Guzmán va deixar Xile fa més de quaranta anys quan la dictadura militar va reemplaçar el Front Popular, però no va deixar de pensar en un país, una cultura, un espai geogràfic que mai va oblidar. Després de filmar "el nord" a Nostalgia de la luz i "el sud" a El botón de nácar, ara Guzmán filma el que ell anomena "la immensa columna vertebral que revela la història passada i recent de Xile". La cordillera de los sueños és una investigació històrica, un assaig cinematogràfic i una introspecció íntima i col·lectiva sobre Xile. (FilmAffinity)

Llengües Espanyol