BDS por Palestina. El boicot a la ocupación y el apartheid israelíes

xbachs

BDS por Palestina. El boicot a la ocupación y el apartheid israelíes,
una edición de Luz Gómez

Un llibre sobre la campanya de Boicot, la Desinversió i les Sancions contra la política d'ocupació il·legal de territoris i l'apartheid de la població palestina exercida pels governs de l'Estat israelià. Una campanya cívica d'abast mundial que, igual que la duta a terme contra l'apartheid sud-africà, es proposa posar fi a les desastroses polítiques contràries als drets humans fonamentals dels successius governs israelians amb la complicitat de les grans potències.

En edició de Luz Gómez, amb la participació, per ordre alfabètic de Frank Barat, Omar Barghouti, Ramzy Baroud, John Berger, Judith Butler, Angela Davis, Richard Falk, Daniel Gil, Luz Gómez, Héctor Grad, Ran Greenstein, Aitor Hernández, Stéphane Hessel, Shir Hever, Ayesha Kidwai, Naomi Klein, Gideon Levy, Ken Loach, Haneen Maikey, José Luis Moragues, Ilan Pappé, Prabir Purkayastha, Raji Sourani, Magali Thill, Desmond Tutu, Alice Walker, Roger Waters i Sla.

"El BDS s'ha convertit en un instrument eficaç de mobilització social i pressió política contra la permissivitat dels governs amb l'ocupació i l'apartheid israelians. L'avenç del BDS suposa la recuperació d'una manera d'entendre la política i la solidaritat ja practicada contra l'apartheid de Sud-àfrica, però arraconada amb el triomf voraç del neoliberalisme en els darrers vint-i-cinc anys.

Lluny d'avançar en una solució que doni resposta als drets dels palestins reconeguts per les Nacions Unides, Israel ha continuat incomplint de forma sistemàtica totes les seves obligacions com a potència ocupant i com a Estat de dret per a tots els seus ciutadans, inclosos els israelians no jueus. El menyspreu a les resolucions de l'ONU ha arribat al punt que han deixat de ser la referència a les anomenades «converses de pau». Més colònies, més apartheid, més repressió i violència és la resposta israeliana a tot intent negociador. A aquesta realitat oficial s'hi oposa la petició de justícia i dignitat, objectiu del moviment BDS. Els seus mitjans, siguin el boicot, les desinversions econòmiques o les sancions internacionals, no són un fi en si mateixos, sinó que la seva veritable finalitat és que s'acabi el BDS: si el BDS triomfa, està condemnat a desaparèixer.