El Festival de cinema asiàtic continua del 4 al 7 de febrer amb la secció +MOSTRA

02/03/2022

El Festival de cinema asiàtic continua del 4 al 7 de febrer amb la secció +MOSTRA

A banda de les vuit pel·lícules retrospectives programades a la Sala7.CineBaix.Virtual fins a final de mes, aquest cap de setmana el Festival continua en pantalla gran amb la secció +Mostra

 

+Mostra del 4 al 7 de febrer

L’edició d’enguany del Festival de cinema asiàtic no només ha programat pel·lícules actuals, sinó que també rescata dos clàssics que ens donen una visió d’un passat moltes vegades desconegut. Gràcies a la remasterització de dues joies -una del cinema japonès i l’altra del cinema indi-, tindrem l’oportunitat de viatjar en el temps en pantalla gran.

El divendres 4 i el diumenge 6 (16.30 h), podrem veure Dersu Uzala (El cazador), del gran mestre japonès Akira Kurosawa, que fa un desplegament magnífic d’uns paisatges siberians espectaculars amb la història d’un capità de l’exèrcit i un caçador nòmada que conviuran enmig de la natura salvatge.  Una oda a la natura.

El dissabte 5 i el dilluns 7 (16.30 h) Charulata. La esposa solitaria, de l'indi Satyajit Ray. Basada en un relat de l’escriptor Rabindranath Tagore, a finals del segle XIX, quan l’Índia encara era una colònia anglesa, un triangle amorós acapara les tensions de l'època. La protagonista emprèn un camí d'emancipació difícil a través de l'art i l'amor.

A banda d’aquests dos clàssics, a la secció +Mostra, i també en pantalla gran, el dissabte 5 (18.40 h) podrem veure el documental La historia real de Aung San Suu Kyi, de Karen Stokkendal Poulsen, sobre la controvertida vida i obra de la política i activista birmana Aung San Suu Kyi, guanyadora del Premi Nobel de la Pau el 1991, que va lluitar contra la dictadura militar de Birmània i més tard va defensar la neteja ètnica de la població musulmana rohingya al país. El mateix dia 5, després de veure el documental, l’activista Roser Giner ens parlarà de Birmània un any després del cop d’estat militar.