7 diosas

Títol original 
Angry Indian Goddesses
Títol en castellà 
7 diosas

7 DIOSAS | Trailer (Subtítulos en Español) | HD

Llengües Hindi, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Frieda, una fotògrafa de moda a la recerca del seu propi art, convida les seves millors amigues de tot l'Índia a viatjar a Goa per fer un anunci sorpresa: es casarà! Llavors comença un comiat de soltera que dura una setmana, una muntanya russa d'amistats, enutjos, perdons, errors, passió, devastació, dubtes i autorealització. Però aviat els successos prendran un caire més seriós, encara que de moment aquestes dones estan disposades a aprofitar el dia. (Sensacine)

Crítica

Probablement sigui aquesta la pel·lícula més important que s'ha rodat a l'Índia en l'última dècada; probablement sigui una de les que tingui menys èxit. De la mateixa manera que el millor cinema espanyol del franquisme va ser el que no veia ni el tato, és gairebé segur que aquesta pel·lícula tindrà més repercussió fora de les seves fronteres que al seu país de producció. D'entrada, s'han censurat fins a 16 escenes per considerar-les blasfemes o obscenes, i això que no som davant d'un Dios os salve, Shiva de Godard. 7 diosas pren com a punt de partida la comèdia La boda de mi major amiga per plantejar una mirada heptagonal de la societat índia: amb l'excusa d'unes núpcies es reuneixen diferents dones d'altres tantes ciutats (i estats civils), per parlar de consoladors, d'homes, de maternitats... Però el debat aquí no es planteja en termes de crisi d'edat, sinó de la discriminació i la violència que han de suportar les dones índies i que, en el fons, no és sinó la violenta expressió de l'etern conflicte entre modernitat i tradició.

Formalment, aquest premissa està hàbilment plasmada: hi ha escenes musicals, com en qualsevol pel·lícula de Bollywood, però estan occidentalitzades i hi ha comèdia i drama, com correspon al gust indi, però tant l’una com l'altra estan al servei de la tesi i no de l'entreteniment. Heus aquí el principal defecte del film: hi ha tantes ganes de denúncia que de vegades eclipsa l'espectacle cinematogràfic.

Rubén Romero Santos – cinemania.es (20/6/2016)

Tipus de sessió: 
Online

Sessions online programades: 

dimecres 2 febr. a dilluns 28 febr.

VEURE LA PEL·LÍCULA

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Pan Nalin
Subhadra Mahajan
Dilip Shankar
Arsala Qureishi Fotografia
Fotografia 
Swapnil S. Sonawane
Intèrprets 
Rajshri Deshpande
Tannishtha Chatterjee
Adil Hussain
Sarah-Jane Dias
Amrit Maghera
Arjun Mathur
Vikram Kochhar
Sandhya Mridul
Pavleen Gujral
Jeffrey Goldberg
Anushka Manchanda
Anuj Choudhry
Durada 
115 min
País 
Alemanya
Índia
Gènere 
Drama
Música 
Cyril Morin
Secció de La Mostra