Pan Nalin

Biografia 

Nalin Kumar Pandya o Pan Nalin és un cineasta d'origen indi. Nalin és més conegut per dirigir pel·lícules premiades com Samsara, Valley of Flowers i Angry Indian Goddesses. La seva òpera prima Samsara (Miramax) va ser un triomf comercial i de la crítica mundial i va guanyar premis com:Millor òpera prima al Festival Internacional de Cinema de Durban, Gran Premi del Jurat - Menció Especial a l’AFI Fest, Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Santa Bàrbara i Llargmetratge més popular al Festival Internacional de Cinema de Melbourne el 2002. Des de llavors, Nalin ha estat realitzant activament pel·lícules de ficció i no ficció que han estat coproduïdes amb països com Índia, França, Alemanya, Itàlia, Japó i Estats Units. Les pel·lícules de Nalin s'han distribuït per tot el món. (hmong.es)

Alemanya
Índia
2015
115 min
Secció de La Mostra: 

Frieda, una fotògrafa de moda a la recerca del seu propi art, convida les seves millors amigues de tot l'Índia a viatjar a Goa per fer un anunci sorpresa: es casarà! Llavors comença un comiat de soltera que dura una setmana, una muntanya russa d'amistats, enutjos, perdons, errors, passió, devastació, dubtes i autorealització. Però aviat els successos prendran un caire més seriós, encara que de moment aquestes dones estan disposades a aprofitar el dia. (Sensacine)

Llengües Hindi, amb subtítols en espanyol

Estats Units
França
Índia
2021
102 min
Secció de La Mostra: 

La pel·lícula segueix en Manu, un nen de deu anys de l'Índia. El protagonista viu amb el seu pare, que és un humil venedor de te en un recòndit poble hindú. Inesperadament, un dia el nen inicia un viatge de descobriment del món en 35 mm amb l'ajuda d'un amic que és projeccionista de pel·lícules. (Sensacine)

Llengües Gujarati, amb subtítols en espanyol