CADILLAC RECORDS

Títol original 
CADILLAC RECORDS

Cadillac Records Trailer ITA

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Crònica de l'apogeu als anys cinquanta a Chicago de la casa de discos Chess Records, que en uns anys turbulents va gravar discos de llegendes de la música negra com Muddy Waters, Leonard Chess, Little Walter & Howlin' Wolf, Etta James i Chuck Berry. (FilmAffinity)

Premis i seleccions

6 premis:

  • Premis Image (NAACP) 2009: millor actor secundari (Columbus Short)
  • Associació de Cinema i Televisió en Línia 2009: millor música, cançó adaptada
  • Premis Black Reel 2008: millor pel·lícula, millor elenc i millor actor secundari (Jeffrey Wright)
  • Premis del Cercle de Crítics de Cinema de Dones 2008: millor musica

Més 22 nominacions

Crítica

Cadillac Records: Llegendes del rythm & blues

Sony Records produeix aquesta cinta sobre grans figures de la música nord-americana amb un excel·lent repartiment.

Cadillac Records explica la història de Chess Records, del seu fundador i dels músics -negres- que van influir decisivament en la música moderna, del blues profund de les plantacions de Mississipí als Beach Boys. La història de la petita discogràfica de Leonard Chess té molt a veure amb el somni americà. Chess era un jueu polonès emigrat que somiava que la seva «dona conduís un Cadillac», i ho va aconseguir. El Cadillac va ser el símbol de l'èxit i va ser el cotxe que regalava als seus músics.

La pel·lícula comença amb un narrador que parla de la discogràfica, del seu primer músic Muddy Waters, i del seu fundador Leonard Chess. Després segueix senders molt coneguts: la trobada, els primers enregistraments, l'èxit, els problemes -alcohol, drogues, sexe-, nous músics, rivalitats… Aquesta cinta diu molt més als Estats Units que aquí, ja que tots els músics citats tenen l’estatus de llegenda en aquell país i tots són universalment coneguts. Les seves vides, sovint tempestuoses, reflecteixen part de la història recent d'Amèrica del Nord, quan encara existia la segregació racial, quan la música servia per manifestar la rebel·lia.

La directora i guionista Darnell Martin ha aconseguit que tots aquests temes surtin a la seva pel·lícula, encara que de manera esquemàtica, sense entrar en detalls ni aprofundir els conflictes, cosa que pot semblar un error, o potser és un encert atesa la complexitat de l’època i el nombre de protagonistes importants que hi apareixen; la veritat és que els retrats traçats de la seva gent són deliberadament simples, però prou significatius.

Cal treure’s el barret davant de l'hàbil direcció d'uns actors excel·lents. Muddy Waters és interpretat per Jeffrey Wright, Leonard Chess per Adrien Brody (El professor), Little Walter per Columbus Short, Howlin' Wolf per Eamonn Walker, Etta James per Beyoncé Knowles i Chuck Berry per Mos Def. Destaca Beyoncé Knowles, que a més a més de tenir una gran veu demostra ser bona actriu.

Fernando Gil-Delgado – filasiete.com

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

dijous 25 maig - 19.00
Sala: 
Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Darnell Martin
Fotografia 
Anastas N. Michos
Intèrprets 
Adrien Brody
Beyoncé
Jeffrey Wright
Emmanuelle Chriqui
Gabrielle Union
Norman Reedus
Columbus Short
Cedric the Entertainer
Mos Def
Jay O. Sanders...
Durada 
109 min
País 
Estats Units
Gènere 
Musical
Música 
Terence Blanchard