De nuevo otra vez

Títol original 
De nuevo otra vez
Títol en castellà 
De nuevo otra vez

De Nuevo Otra Vez - Trailer

Llengües Espanyol i alemany, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

La Romina decideix tornar a Buenos Aires, a casa de la seva mare, Mónica, després de donar-se un temps amb el seu xicot i pare del seu fill de tres anys, Ramon.

Treballant com a professora d'alemany, la Romina ha de tornar a aprendre qui era abans de ser mare, tornar a connectar amb algú que sembla no conèixer, però que segueix latent entre les parets de casa de la seva mare. (sensacine.com)

Crítica

Els 40, edat de crisis i dubtes

Una pel·lícula diferent en l'abundant cartellera cinematogràfica nacional i internacional. És la primera de l'autora, actriu i directora Romina Paula, que ja va escriure diverses novel·les com Agosto, Vos me querés a mi o Acá todavía.

De nuevo otra vez s'enrola en un corrent autobiogràfic, confessional, que inclou elements de ficció, en què la directora es diu Romina i actua amb el seu fill de quatre anys i la seva mare. La pel·lícula planteja tots els dubtes que com a dona de gairebé quaranta anys s'enfronta davant un seguit de situacions que tracta d'analitzar i assumir. Fonamentalment, la maternitat la va fer trobar-se amb una realitat conflictiva que assumeix, estima i rebutja per moments, davant de tots els canvis que se li desperten i que la fan no reconèixer-se en relació amb el que va ser fins ara.

El seu present la troba vinguda d'una província en què vivia amb la seva parella i el seu fill, arribada a Buenos Aires i allotjada a casa de la seva mare. Problemes com el seu canvi d'estat, el plantejament entre assumir una separació o simplement un allunyament temporani de la persona estimada, la fan dubtar de tot. Això inclou el nou acostament a amigues de la infància, un reinici sobre la consideració d'un país com Alemanya, d'on la seva família va arribar fa molts anys i va mantenir una cultura germànica i una llengua que encara l'acosta a la seva mare (no alemanya), i la possibilitat d'iniciar noves relacions (alumne d'alemany, amiga de l'amiga).

AMB FRESCOR

Amb espontaneïtat, escenes curtes, tocs musicals atractius, monòlegs sobre els dubtes respecte de la maternitat i petits diàlegs amb gent jove, el film de Romina Paula abunda en frescor, constant autorreferencisme i plantejaments existencials.

Poques vegades s'accedeix a una panoràmica de gent de més de 35 anys, classe mitjana i mitjana alta que, com l'autora, es revela en estat de dubte i es pregunta sobre la realitat com si fossin adolescents. Una visió curiosa que permet iniciar un viatge cap a representants de la crisi dels 40 (com els de Nadando por un sueño, ara en cartell), portadors d'una cultura mixta i que amb una cançó alemanya de la infància com a fons evoquen un nen que va marxar de casa i ara hi és cridat de nou.

Isabel Croce – laprensa.com.ar

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Romina Paula
Fotografia 
Eduardo Crespo
Intèrprets 
Romina Paula
Esteban Bigliardi
Pablo Sigal
Mariana Chaud
Denise Groe
Durada 
84 min
País 
Argentina
Gènere 
Drama
Música 
Germán Cohen
Secció de La Mostra