DEMAIN DÈS L'AUBE

Títol original 
GHODWA HAY

"Ghodwa Hay" de Lotfi Achour

Estrena a Catalunya

Llengües: Àrab amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Història d'una amistat sorprenent, així com el retrat d'un país fràgil perseguit pels seus fantasmes. A mig camí entre la pel·lícula d'investigació i el relat, la pel·lícula explica com es creuen els destins de dues dones joves i un adolescent en la Tunísia de la post-revolució, a cavall entre l'esperança i la desil·lusió. (Festival de Cine Africano de Tarifa - FCAT)

Premis i seleccions

Journées Cinematographiques de Carthage 2016: Millor Actriu Award Haydée Samama Chikli

Sharm el Sheikh Film Festival 2017: Millor Primer Film

Festival International du Cinéma Méditerranéen de Tétouan 2017

Festival du Cinéma Mediterranéen de Montpellier (CINEMED) 2016

Beirut Cinema Days 2017

Festival International pour l'Enfance et la Jeunesse de Sousse 2017: Rameau d’Or

FESPACO 2017

Festival de Cinéma de Lunel «Traversée» 2017

Crítica

Demain dès l’aube’, primer llargmetratge de Lotfi Achour
 

[...] Entre “investigació i relat íntim”, la pel·lícula narra els destins creuats de dues dones joves i un adolescent, en una Tunísia de la post-revolució que oscil·la entre esperances i desil·lusions. Els esdeveniments es desenvolupen el 2014, amb una immersió important en la “famosa nit del 14 de gener de 2011”, nit sense llei i de tota mena d’excessos amb la seva càrrega de drames però també de solidaritats. Aquesta ficció que no és de cap manera un documental sobre la revolució, és en primer lloc l’aventura de Zeineb, Elyssa i Houssine, tres joves als quals tot els separa i que res no predisposava que es trobessin. I que veuran els seus destins irremeiablement lligats els uns amb els altres per un esdeveniment tràgic sobrevingut durant aquella nit fatídica. A partir d’aquest punt de no retorn, els tres personatges es veuran abocats a una recerca que els durà a reconsiderar allò que creien saber d’ells mateixos i del seu país.

La pel·lícula tal com està presentada, és una immersió en diferents realitats tunisianes, encarnades cadascuna d’elles per un o més personatges. Però tots ells untis per uns lligams escollits o imposats que barregen les seves vides i destins. Tot seguint principalment aquests tres personatges i la intriga que els uneix, el cineasta posa en escena també una galeria de personatges que constitueixen al llarg del relat un retrat desencantat de la Tunísia perseguida per diversos fantasmes que lluiten per un futur millor malgrat les desil·lusions i les temptatives de confiscació.

Demain dès l’aube és una pel·lícula que pretén “explicar un moment clau de la història contemporània tunisiana, abans que la reescriptura oficial de la Història i els engranatges del sistema posats en marxa no hagin enllestit del tot la seva acció a favor d’un ordre que no té res de nou”. També voldria “fer justícia als joves i sobretot a aquells provinents dels barris populars, que en gran part van dur a terme i pagar les conseqüències principals de la Revolució de 2011”. [...]
 

Directinfo

Sala: 
CineBaix Sala 2
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Natacha de Pontcharra
 Anissa Daoud
 Lotfi Achour
Fotografia 
Frédéric de Pontcharra
Intèrprets 
Anissa Daoud
 Doria Achour
 Achref Ben Youssef
Durada 
85 minuts
País 
Tunísia
Gènere 
Ficció (drama)
Producció 
Artistes Producteurs Associés (APA)
 Tanit Films
So 
Moez Sheikh
Muntatge 
Jean-Marie Langellé
 Louis Chabaud
Música 
Habib Achour