EL REZADOR

Títol original 
EL REZADOR

El Rezador - Tráiler oficial (HD)

Llengües Espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Un estafador barrut utilitza una nena a qui, segons diuen, se li apareix la Mare de Déu i que molts consideren miraculosa, per treure diners amb el seu do. Amb els pares de la nena, muntaran un negoci tan gran i lucratiu que inevitablement se'ls escaparà de les mans.

Història de suspens i fanatisme, en una ciutat on la fe professa es barreja bé amb la corrupció i el frau. (Sensacine)

Crítica

Un sacerdot impostor inspira la nova pel·lícula de l'equatorià Tito Jara

Quito, 18/11/2021 (EFE).- [...]

Tot i que l'enfocament cultural del film titulat El Rezador podria considerar-se local, pel seu escenari a Quito, Jara està convençut de poder arribar al públic internacional i, per això, estrenarà la seva pel·lícula aquest mes al Festival Internacional de l'Índia, IFFI-GOA.

"La reflexió que faig sobre la condició humana és el que dona aquesta característica d'universalitat a la història", va dir el cineasta de 46 anys en una entrevista amb Efe [...]

En el que és el seu segon film, la idea va néixer d'una vivència del director, quan en un funeral va descobrir que un fals sacerdot impostor oferia serveis religiosos per robar l'almoina entregada pels assistents. "Em preguntava com podia haver-hi un paio tan amoral, capaç de guanyar-se unes monedes amb el dolor i amb la creença aliena", es va plantejar Jara, que anys després va respondre a les seves inquietuds amb El Rezador. Un nom, el d'aquesta cinta, amb què ell definia el fals sacerdot que va conèixer a la vida real i inspira la seva història.

Amb un gènere de thriller, El Rezador narra la història d'un precari estafador que manipula la família d'una nena miraculosa i crea un negoci tan gran i lucratiu que, inevitablement, se li escapa de les mans. A l'elenc d'actors figuren els equatorians Andrés Crespo i Carlos Valencia, així com l'actriu colombiana Emilia Ceballos.

Jara va dirigir el 2011 la coneguda pel·lícula A tus espaldas, una de les més vistes a l'Equador [...]

Si bé El Rezador és una pel·lícula de gènere, també té caràcter autoral per tot allò que el seu director vol explicar i posar sobre la taula per generar una reflexió entre la seva audiència. Una necessitat, la "d'explicar i compartir temes" a debat, que el van impulsar en els moments crucials de la pel·lícula en què va voler abandonar el projecte, que va durar nou anys.

Preguntat per plans futurs, Jara va confessar ser una persona de "poques idees" a qui pot arribar a costar elaborar històries, però va avançar que ja té el guió d'una nova pel·lícula. "Són petites idees que penso durant moltíssim temps" fins que "s'uneixen determinades circumstàncies" i s'aconsegueixen posar en escena.

Newsroom Infobae – infobae.com

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

dissabte 26 Mar - 16.30
Sala: 
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Tito Jara H.
Fotografia 
Carlos de Miguel
Intèrprets 
Andrés Crespo
Carlos Valencia
Durada 
96 min
País 
Colòmbia
Equador
Espanya
Gènere 
Thriller
Música 
Sebastián Escofet