EL VALLE DE LA ESPERANZA

Títol original 
LA NUIT DU VERRE D'EAU

EL VALLE DE LA ESPERANZA | Trailer VOSE | 8 de septiembre en cines

Llengües Francès i àrab, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Líban, estiu de 1958. Tres germanes pertanyents a la bona societat cristiana són de vacances a les muntanyes libaneses. La vida tranquil·la del poble es veu sacsejada pels ecos d'una revolució que sona a Beirut i per l'arribada de dos estiuejants francesos. Però és al si de la família on es produeix l'agitació. La germana gran, la Layla, perfecta mare i esposa, obrirà els ulls a la societat patriarcal que les manté sota control. En el jove Líban que somia amb una edat d'or, una dona pot tenir un destí diferent del traçat pels homes? (FilmAffinity)

Crítica

Al·legat contra el masclisme i l'homofòbia

 

Al·legat contra el conservadorisme masclista, classista i homòfob, ambientat al Líban de 1958, amb què debuta en la direcció l'actor Carlos Chahine.

Què s'amaga darrere de l'existència harmònica i privilegiada d'una família cristiana que, el 1958, passa les vacances al Líban rural? El valle de la esperanza aborda aquest interrogant aferrant-se inicialment al retrat coral, atenent amb elegància i discreció, sense més escarafalls, els rituals estiuencs del clan. Un escenari idíl·lic que comença a enfosquir-se quan, en el rerefons històric, sorgeix l'ombra d'una guerra civil entre cristians i musulmans.

Després, demostrant un exemplar domini del tempo fílmic, l'actor Carlos Chahine, que debuta en la realització cinematogràfica, decideix centrar-se en la figura de la Layla (Marilyn Naaman), una dona casada que posa en perill l'ordre patriarcal en enamorar-se d'un turista francès. El risc del didactisme treu el cap en la contundent crítica a una societat lligada de mans per un conservadorisme masclista, classista i homòfob. Tot i això, la delicadesa i sensibilitat amb què Chahine dona suport als seus personatges femenins immunitza El valle de la esperanza davant el reduccionisme del discurs pamfletari.

Manu Yáñez – fotogramas.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 3 nov. - 21.40
divendres 10 nov. - 19.00

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Carlos Chahine
Tristan Benoît
Fotografia 
Thomas Bataille
Intèrprets 
Nathalie Baye
Marilyn Naaman
Pierre Rochefort
Antoine Marheb Tarb
Durada 
83
País 
França
Líban
Gènere 
Drama
Música 
Antonin Tardy