ENTRE DOS AMANECERES

Títol original 
IKI SAFAK ARASINDA / BETWEEN TWO DAWNS
Títol en castellà 
ENTRE DOS AMANECERES

Trailer de Entre dos amaneceres (İki Şafak Arasinda) subtitulado en español (HD)

Llengües Turc, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Després que un treballador resulti greument ferit a l'empresa familiar d’en Kadir, aquest es veu obligat a prendre una decisió moral que repercutirà en els seus somnis, en la seva família i en la vida de l'esposa del treballador ferit. (FilmAffinity)

Crítica

Coses de família

Entre dos amaneceres és el debut a la direcció de llargmetratges del director turc Selman Nacar. Llicenciat en direcció per la Universitat de Columbia a Nova York i fundador de la seva pròpia productora, Kuyu Film, Selman Nacar va guanyar amb aquest projecte el WIP Europa 2020 al Zinemaldia de 2020. Un premi per a projectes que encara estan en procés de realització, Work In Progress, i que els atorga ajuts a la postproducció i la distribució a Espanya de la mà de BTeam. És a dir, és un projecte que ja tenia bones referències abans fins i tot de ser acabat.

Ara que hem pogut veure’n el resultat a la secció New Directors del Festival de Sant Sebastià, no ens sorprèn. Entre dos amaneceres és una pel·lícula molt sòlida i poderosa, sense els titubejos i passos en fals que solen acompanyar moltes pel·lícules d'aquesta secció. Seguint en Kadir (Mücahit Kocak), un jove que treballa a la fàbrica que regenten el seu pare i el seu germà gran, al llarg de poc més que un convuls dia -entre dues albes- després de l'accident laboral d'un dels treballadors, Selman Nacar desenvolupa un drama familiar carregat de missatge social carregat de contundència i cruesa.

Amb un estil que recorda el millor cinema romanès, seguint molt de prop els personatges amb la càmera, recolzant-se en discussions que reflecteixen bé no només el caràcter dels personatges sinó també el món en què viuen (vivim) i, a poc a poc, desvelant una rere l'altra les diferents capes de corrupció i podridura que envolten la societat. També els costums socials i les obligacions familiars, que tant en l'àmbit empresarial com en el social impedeixen al protagonista portar la vida que ell voldria. Poques pegues se li poden posar a aquesta pel·lícula, notable en l'apartat de direcció -mostrant un saber fer tant en composició de plans com en moviment de càmera-, interpretació -tot el repartiment és molt solvent- i amb un guió molt ben estructurat que dosifica la informació d'una manera intel·ligent per mantenir l'interès tot i que, a hores d'ara, imaginem el que  acabarà succeint. Si de cas, potser, una sensació de déjà-vu tant en la història com en la seva manera d'explicar-la.

Selman Nacar es converteix amb aquesta pel·lícula en un director a seguir i tenir en compte per comprovar si acaba trobant la seva pròpia veu. De maneres, en té.

 Ricardo Fernández – elcontraplano.com

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 12 nov. - 21.00
diumenge 14 nov. - 16.30

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Selman Nacar
Durada 
91 min
País 
Espanya
França
Romania
Turquia
Gènere 
Drama
Secció de La Mostra