LA BRIGADA DE LA COCINA

Títol original 
LA BRIGADE

La brigada de la cocina - Tráiler oficial VOSE

Llengües Francès, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Des que era petita, la Cathy somiava tenir el seu propi restaurant. Però als quaranta, res no surt com esperava i es veu obligada a acceptar una feina com a cuinera en una llar per a joves immigrants. El seu somni sembla que està desapareixent... o no? (FilmAffinity)

Crítica

Com Audrey Lamy es troba amb joves migrants a la seva cuina

Louis-Julien Petit, el director d'Invisibles, ofereix una nova comèdia humanista de gran èxit: "La Brigade" amb Audrey Lamy i François Cluzet

La Brigade s'assembla menys a Bac Nord que a Top Chef. Louis-Julien Petit explica com una cuinera (Audrey Lamy, premi d'interpretació a l'Alpe d'Huez) i un treballador social (François Cluzet) s'uniran per formar joves migrants en cuina en una comèdia social que obre el cor i la gana.

"Ens vam envoltar de joves increïbles que tenen alguna cosa per recuperar la fe en els éssers humans", explica François Cluzet a 20 Minutes. Han passat per terribles calvaris que els han portat tanta maduresa com ganes d'aconseguir transmetre els seus coneixements als seus països. “Els actors de la pel·lícula estan en sintonia amb aquests menors que el director de Discount i Les Invisibles ha seleccionat hàbilment.

Rialles, llàgrimes i gust

"La comèdia és una bona manera de conscienciar", insisteix el director Louis-Julien Petit. Fer riure fa pensar i això és el que volia fer per a La Brigade! La seva humanitat i empatia arriben al públic, alhora que la descripció que fa del món del treball resulta realista. Autoritària però profundament commovedora, Audrey Lamy porta la batuta d'una crònica que de cap manera amaga les dificultats amb què es troben els joves i les persones que els supervisen.

Ens divertim molt veient els primers enfrontaments entre l'heroïna i els menors que ella ha de dirigir, però el riure s'apaga quan es produeix una expulsió injusta. "Vaig aprendre molt, i no només de cuina, per a la qual em vaig formar", diu Audrey Lamy. Aquest rodatge va ser una experiència humana enriquidora. L'espectador ho comparteix amb delit, ja que els personatges estan dibuixats sense caricatura però amb una humanitat vibrant. Sense oblidar els moments en què la boca se’ns fa aigua davant dels petits plats apetitosos que veiem preparant a la pantalla.

“Cuinar és compartir, insisteix François Cluzet. També és una manera de mostrar el que cadascú pot aportar a tothom. Louis-Julien Petit i el seu equip no es van aturar en aquest generós missatge. Al final de la pel·lícula, un número de telèfon (0749794961) permet posar en contacte els possibles empresaris amb aprenents que busquen pràctiques laborals. “Fer pel·lícules és un començament”, diu el director. També intentem oferir una ajuda més concreta”. Aquesta iniciativa fa encara més simpàtica la seva Brigade.

Caroline Vie – 20minutes.fr

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 27 maig - 16.30
diumenge 29 maig - 21.15
Sala: 
CineBaix Sala 2
CineBaix Sala 2

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Liza Benguigui
Fotografia 
David Chambille
Intèrprets 
Audrey Lamy
François Cluzet
Chantal Neuwirth
Fatou Kaba
Yannick Kalombo
Amadou Bah
Mamadou Koita
Alpha Barry
Yadaf Awel
Demba Guiro
Boubacare Balde
Irakli Maisaia
Sayed Farid Hossini
Durada 
97 min
País 
França
Gènere 
Comèdia
Música 
Laurent Perez del Mar
Secció de La Mostra