LA MEJOR RECETA

Títol original 
DOUGH

LA MEJOR RECETA - Tráiler español en HD

Estrena a Espanya

Llengües: Anglès amb subtítols en espanyol
Sessió programada per al dia 8 anul·lada. Nova data: dijous 16 de novembre

Fitxa tabs

Sinopsi

Nat Dayan, un vell forner jueu de l'est de Londres, s'esforça per mantenir l'activitat de la seva botiga davant de la competència d'un supermercat proper, que arriba fins i tot a treure-li el seu empleat. Sense gaire entusiasme, contracta com a aprenent un jove immigrant musulmà originari de Darfur, que ocasionalment és venedor de cànnabis. La seva relació no és fàcil fins que un incident fortuït fa reactivar les vendes. (FilmAffinity)

Premis i seleccions
  • Green Mountain Film Festival (GMFF) 2016

  • Hartford Jewish Film Festival 2016

  • Los Angeles Jewish Film Festival 2016

  • Popoli e Religioni Terni Film Festival 2016

  • Regards sur le cinema europeen 2016

  • Under My Screen 2016

Crítica

'Dough', una barreja "miraculosa"
 

Dough és farina, però també diners en argot de carrer. Farina és la que fa servir el vell jueu Nat (Jonathan Pryce) per coure els seus panets; diners és el que intenta fer el jove negre musulmà Ayyash ((Jerome Holder), venent droga als carrers. Ningú podria imaginar com de bé congenien les diferències culturals, religioses i generacionals en un film. Però als seus dos oposats protagonistes els uneix molt més del que els separa.

El forner vol conservar el negoci familiar costi el que costi, que al seu propi descendent tant li és. A l’esmorteït local apareix aquest altre fill, el de l'empleada de la neteja, un emigrant de Darfur a qui el mestre forner ensenyarà les arts del tradicional challah, mentre que en les seves estones nocturnes l'aprenent continua vagabundejant amb un parell d'amics molt ximples i venent cànnabis. El més atractiu és el gir que pren la història –i la recepta– quan un nou ingredient "miraculós" entona de bona manera la barreja base per als muffins de la botiga del jueu, que de la nit al dia multiplica la clientela. Res més ocurrent per esquitxar la trama d'humor entremaliat, sortida del primer i últim guió llarg de Jez Freedman.

El títol de John Goldschmidt, coproducció anglohongaresa, és una comèdia agradable i desenfadada. Té un gest de complicitat a l'exitosa francesa Intouchables, amb la quimèrica germanor entre ancià blanc acomodat i jove negre immigrant, buscant tocar la fibra emocional a través d'una història de solidaritat, amistat i respecte a les diferències.

El Nuevo Herald

Sala: 
CineBaix Sala 5
CineBaix Sala 2
CineBaix Sala 5

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Jonathan Benson
Jez Freedman
Fotografia 
Peter Hannan
Intèrprets 
Jonathan Pryce
Philip Davis
Ian Hart
Malachi Kirby
Pauline Collins
Daniel Caltagirone
Joel Beckett
Paul Blackwell
Ben Bishop
Andrew Ellis
Matt Devere
Jerome Holder
Andy de la Tour
Daniel Ben Zenou
Garry Marriott
Durada 
94 minuts
País 
Hongria
Regne Unit
Gènere 
Ficció (comèdia dramàtica)
Producció 
Docler Entertainment / Three Coloured Dog Films / Docler DProd / Dough Film / Goldcrest Post Production London / Momoco/Maguffin / My Therapy / Origo Digital Film / Viva Films
Música 
Lorne Balfe
La Mostra Educa 
Sessions per a gent gran