MEDITERRÁNEO

Títol original 
MEDITERRÁNEO

MEDITERRÁNEO Tráiler Oficial | 1 octubre solo cines

Llengües Espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Tardor de 2015. Dos socorristes, Óscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a l'illa de Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d'un nen ofegat a les aigües de la Mediterrània. En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia creuant el mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. No obstant això, ningú exerceix tasques de rescat. Al costat de l’Esther (Anna Castell), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip, lluitaran per complir una missió, donant suport a persones que ho necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que marcarà les seves vides.(FilmAffinity)

Crítica

Marcel Barrena solca amb la seva càmera el convuls Mediterrani

06.01.2021 - El cineasta català porta el timó de la postproducció d'aquesta pel·lícula basada en fets reals, amb Eduard Fernández, Dani Rovira, Sergi López i Anna Castillo com a principals navegants

Durant els passats mesos de setembre i octubre es va rodar -entre Atenes, Lesbos i Barcelona- Mediterráneo, film dirigit per Marcel Barrena i protagonitzat per Eduard Fernández, Dani Rovira (actor que ja va treballar amb el cineasta a 100 metros, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner. La història neix del viatge que el 2015 van emprendre Òscar Camps i Gerard Canals, socorristes de Badalona, ​​després de veure una fotografia que va estremir el món: la d'un nen mort a la vora del Mare Nostrum. Des llavors, centenars d'herois anònims han salvat més de 100.000 vides a través de l'ONG Open Arms: Mediterráneo es basa en aquestes persones i la seva valenta lluita contra les tragèdies al mar.

Al rodatge el van precedir quatre anys de tasques de documentació, treball colze a colze amb els socorristes, amb els refugiats i innombrables viatges a Grècia perquè aquesta ficció comptés amb la màxima veracitat. El llargmetratge narra com, la tardor de 2015, els socorristes Òscar (Fernández) i Gerard (Rovira) viatgen fins a Lesbos, impactats per la fotografia d'un nen ofegat a les aigües de la Mediterrània.

En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la seva vida cada dia creuant el mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. No obstant això, ningú exerceix tasques de rescat. Amb l’Esther (Castell), el Nico (López) i altres membres de l'equip, lluitaran per complir una missió, donant suport als milers de persones que ho necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que canviarà les seves vides: Mediterráneo retrata la lluita per sobreviure en el mar, un mitjà moltes vegades hostil, on cada vida compte.

Com que és un film basat en una història real, els seus productors tenien molt clar que l'encarregat d'explicar-la havia de ser algú "amb la capacitat per explicar històries humanes amb la proximitat o distància que aquestes requereixen". El director triat per a aquesta missió, Marcel Barrena, es va embarcar en el projecte d’explicar aquesta èpica odissea al costat de la guionista Danielle Schleif (Summer camp), treballant també mà a mà amb Open Arms, per tal de construir un guió emotiu, fidedigne i veraç.

En paraules de Barrena, que es troba immers ara mateix en la postproducció d'aquesta coproducció, "Mediterráneo està concebuda com una pel·lícula dinàmica, sensible, esperançadora, però alhora sense perdre l'essència que suposa explicar un succés verídic, en unes platges on aquesta realitat incomprensible està tenint lloc cada dia".

Alfonso Rivera – cineuropa.org

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

dissabte 6 nov. - 16.30

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Danielle Schleif (història: Marcel Barrena
Óscar Camps)
Fotografia 
Kiko de la Rica
Intèrprets 
Eduard Fernández
Dani Rovira
Anna Castillo
Sergi López
Àlex Monner
Melika Foroutan
Patricia López Arnaiz
Vassilis Bisbikis
Giannis Niaros
Drosos Skotis
Yiota Festa
Durada 
112 min
País 
Espanya
Grècia
Gènere 
Drama
basat en fets reals
Música 
Arnau Bataller
Secció de La Mostra