SOFTIE

Títol original 
SOFTIE

SOFTIE Trailer

Llengües Anglès, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

Periodista de professió, especialitzat en la justícia social, el kenyà Boniface Mwangi, conegut com Softie, va ser testimoni de diverses atrocitats en la seva carrera. Però un el va marcar de manera definitiva, la cobertura de la violència succeïda després de les eleccions de Kenya, el 2007. Els esdeveniments que va haver de cobrir el van portar a estrès posttraumàtic i depressió severa, derivada de la impotència i frustració que li va generar veure els polítics responsables romandre impunes.

Tractant de refer-se, Softie va començar a córrer, amb disciplina, i va descobrir que l'activitat li oferia un punt de vista optimista. El següent que va decidir va ser postular per a un càrrec en l'elecció regional que s'acostava. Al documental Softie, dirigit per Sam Soko, el cineasta explora el camí que ha de recórrer, tractant de dur a terme una campanya neta honesta en contra dels seus oponents corruptes i posant en risc la seva pròpia família. (Sensacine)

Crítica

'Softie' o la intensa vida interior de l'activisme kenyà

 

La ciutat que un dia va ser el node logístic més important de l'Imperi Britànic a l’Àfrica Oriental creix altiva, ensenyorint-se de les terres massai d'un cada vegada més escàs parc natural. En poc més d'un segle, Nairobi ha passat de ser un petit enclavament per a l'espoli colonial a l’Àfrica de l'Est a una de les capitals financeres més importants i geoestratègicament millor posicionades del continent. Representant l'opulència d'una classe adinerada, propietària i senyora de les milionàries facturacions derivades del te negre, el cafè o les flors.

L'urbs simbolitza, a més, un sistema corrupte i generador de desigualtats endèmiques heretat generació rere generació des de fa més d'un segle; iniquitat que empeny un 60% de la seva població a la vida en els marges. I és en ells, a l'extraradi, on neixen llavors de canvi que aspiren a combatre les arrels de la injustícia i la corrupció més arrelades.

Una de les més esperançadores, sens dubte, és la que neix de cor del col·lectiu Pawa254 i dels seus principals instigadors, el fotoperiodista Boniface Mwangi i la seva dona Njeri -una de les seves cofundadores i activistes més compromeses-, que en l'última dècada han contribuït a sostenir i impulsar una nova generació d'artistes políticament implicats que, amb talent i valentia, somien un futur millor. Aquest somni, ple de crepuscles, és retratat de manera íntima i humana en el documental Softie.

Gemma Solés i Coll - wiriko.org

Tipus de sessió: 
Presencial i online

Sessions presencials programades

dissabte 29 maig - 16.30
Sala: 
CineBaix Sala 2

Sessions online programades: 

dimarts 1 jun a diumenge 13 jun

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Sam Soko
Fotografia 
Joel
Sam Soko
Chris Rhys Howarth
Intèrprets 
Documental
Durada 
96 min
País 
Kenya
Gènere 
Documental
Música 
Olivier Alary
Johannes Malfatti
Secció de La Mostra