UNA CUESTIÓN DE HONOR

Títol original 
POUR LA FRANCE

Trailer de Una cuestión de honor (Pour la France) subtitulado en español (HD)

Llengües Francès i altres, amb subtítols en espanyol

Fitxa tabs

Sinopsi

L’Aissa, un jove oficial d'origen algerià, perd tràgicament la vida durant un nou ritual d'iniciació a la prestigiosa acadèmia militar francesa de Saint-Cyr. A mesura que la seva mort destrossa la família, sorgeix la polèmica sobre els plans del funeral de l'Aissa quan l'exèrcit es nega a assumir la responsabilitat. L’Ismael, el seu rebel germà gran, intenta mantenir unida la família mentre lluiten per guanyar justícia per a l’Aissa. (FilmAffinity)

Crítica

El drama d'una novatada real que va acabar en mort

 

L'actor i director Rachid Hamir recull la història real del seu germà mort en una novatada a la prestigiosa acadèmia de Saint-Cyr.

Al costat d'una ficció que furga en la cicatriu identitària dels francesos d'origen algerià (o magribí) des de l'imaginari tan convuls com atractiu de les banlieues, s'està desenvolupant en els darrers anys una altra línia de drama postcolonial que retrata aquest desencaixament des d’unes coordenades molt diferents: les de la participació en l'exèrcit francès d'aquest mateix perfil de ciutadà.

A la recent Padre y soldado s'uneix ara la més complexa Una cuestión de honor, dirigida pel també actor Rachid Hami, que recull la història real del seu germà mort en una novatada en la prestigiosa escola militar de Saint-Cyr. Què passa amb els francoalgerians desitjosos d'integrar-se a la institució nacionalista per excel·lència, l'exèrcit? Una cuestión de honor ressegueix aquest relat de dolor i frustració a través del germà gran i alter ego del cineasta, en un drama familiar modèlic que defuig els eslògans contundents, les respostes fàcils i els escenaris previsibles. Amb un tram situat a Taiwan, Una cuestión de honor s'acosta més al cinema d'Edward Yang que al de Mathieu Kassovitz o Romain Gavras.

 

Per acostar-se a les complexitats de les crisis d'identitat francoalgeriana.

 

El millor: la química entre dos intèrprets tan diversos com Leklou i Boumedine.

El pitjor: que l’experiència femenina en aquests imaginaris es redueixi a la figura de la mare.

 

Eulàlia Iglesias – fotogramas.es

Tipus de sessió: 
Presencial

Sessions presencials programades

divendres 3 nov. - 17.00
diumenge 12 nov. - 16.30

Fitxa tècnica

Director/a 
Guió 
Rachid Hami
Ollivier Pourriol
Fotografia 
érôme Alméras
Intèrprets 
Karim Leklou
Lubna Azabal
Shaïn Boumedine
Laurent Lafitte
Samir Guesmi
Durada 
113
País 
França
Taiwan
Gènere 
Drama
Música 
Dan Levy
Secció de La Mostra